Posts

Showing posts from August, 2013

KEKASIH HATI yang ketiga telah dipanggil oleh Allah :'(

Image
Bismillah.




Allahuakbar ! Sungguh berat ujian kali ini :'(
Bak kata Athirah,


Ujian yang hebat untuk orang yang hebat.
Allah, aku masih belum kuat untuk melupakan semua ini. Setiap hari mesti aku menangis kerana teringatkan dia. Aku masih lagi di awang-awangan. Kadang tu, terdetik kat dalam hati ;


Betul ke dia dah takde? Macam tak percaya je -.-
Setiap yang berlaku pasti ada hikmah di sebaliknya. Aku cuba untuk SENYUM. Tapi, masih susah untuk mengukir satu SENYUMAN yang ikhlas buat masa ni.

Aku mengharapkan SEMANGAT dari kawan-kawan. Kawan-kawan, aku masih belum KUAT. Airmata masih lagi beratur untuk dikeluarkan. Memori dua bulan yang lalu sangat memberi kesan kepada diri aku. 

Aku masih ingat lagi, dia yang hantar aku ke stesen bas untuk pulang ke Nilam Puri bersama Kak Paridah, mak dan Ayong setelah aku bercuti selama dua bulan lebih.

Abang, kau sentiasa di hati kami. Semoga Allah letakkan kamu bersama dengan orang yang beriman. Kami sentiasa doakan yang terbaik untuk abang. 

Kehilangan aba…

Currently, I hate of being ignored !

Image
Fuhh *tiup habuk*
Bismillah. Assalamualaikum readers ^^

Setelah sekian lama menyemai perasaan SAYANG terhadap dia, akhirnya perasaan aku hanya untuk dipermainkan. Best. Good then ! :)  I hate of being ignored ! Kenapalah aku SAYANG dia dulu? Dush dush *tumbuk muka sendiri*Kan best kalau dari dulu lagi aku ignore segala kata-kata manis dari dia. Takde lah aku meroyan macam ni. Hahaha :D

Okay, from now on aku akan mencuba untuk lupakan kau. MOVE ON bak kata omputih :) Yes, memang mengambil masa yang lama sebab AKU SANGAT SAYANG KAT KAU tapi tiada benda yang mustahil kan? Sebab hati manusia ni Allah yang pegang. Satu je senjata dia. Doa :)



Dear awak, saya akui saya sangat SAYANG kat awak, family awak tapi saya terpaksa buang perasaan ni sebab saya sakit disakiti. Sebab saya pernah jumpa quote ni ;
Kalau dia mencari pelbagai alasan sebab tak call, tak mesej, abaikan kita. Kita sebenarnya tidak diperlukan dah. Better we move on.Mungkin awak bukan untuk saya. There's someone else who deserves …