Posts

Showing posts from February, 2012

Riak =='

Assalamualaikum .
OBJECTIVE : muhasabah diri tentang syirik kecil yang kita tak nampak . RIAK . tahu tak ape tu riak ? RIAK ialah melakukan sesuatu bukan kerana Allah.
Rasulullah SAW dalam sabda bermaksud: " Sesungguhnya yang paling aku takut menimpa kalian adalah asy syirkul ashghar (syirik kecil). " Sahabat bertanya: "Apakah syirik kecil itu?"  Baginda menjawab: " Riak." *Hadis riwayat Imam Ahmad*

CERITA INI HANYA SEBAGAI PERINGATAN KEPADA DIRI KITA SEMUA 
setiap manusia mesti tak pernah lari daripada membuat kesilapan kan . tapi , aku dapat idea untuk menulis entry ni daripada perlakuan SOMEONE *jangantanyasapa* ni . aku jadikan ia sebagai TAZKIRAH untuk diri aku sendiri . sebab aku tengok dia ni riak semacam lepas dapat kejayaan . aku tahu Allah sedang menguji dia sejauh mana keimanan dia terhadap Allah setelah diuji dengan kejayaan .
aku pun bukan nak kate dia riak ke ape . sebab . . . .
Orang tidak tahu jika kita riak. Kita juga tidak boleh mengataka…

Sebab kau lahh AIR =..='

Assalamualaikum .
OBJECTIVE : teringat zaman tiada air di sekolah pada satu hari tu .
bersama rakan sekerja *bajet :  Aini Ruwaida & Fatimah Az-zahraa
aku tak ingat tarikhnya bila , tapi yang aku ingat time tu takde air langsung . depan pun takde . kehabisan sudaa . aku dah laa berpeluh sebab pergi training BADMINTON asenye . busuk satu badan . Timah pun same sebab die training PING PONG . Aini , hmm . die memang tak boleh tak mandi . HAHA
so , kami pun carik la alternatif lain sebab masing-2 tak tahan dengan bau badan sendiri . HAHA . mule-2 kitorang just dapat idea kat sinki DM je . 
last2 tercetus idea , tumpang mandi kat bilik air AKAK2 DM . haha . cam bangeng . time tu dah takde tempat lain nak mandi kott . situ je laa yang kitorang boleh mintak sedekah punn *hakbersama .
then , kitorang memberanikan diri jumpa akak yang baik2 sikit la . AKAK KECIKK tu rejected . Opppss SORRY ye akak . memang kitorang reject terus laa . sebab behaviour awak yang macam . . . . okayy STOP talking ab…

Sir Din ❤

Image
dalam banyak-2 cikgu , cikgu ni la yang aku paling selesa sekali untuk bergurau-senda . even ade yang tak suka sangat kat dia . tapi , aku biase je . sebab die ngan aku still okayy . tapi , ade sikit misunderstanding time akhir tahun f4 . isokey . LET BYGONE BE BYGONE okayy :)


even die selalu buat aku malu dengan cikgu-2 yang laen . tapi , itu sebenarnya yang membuatkan aku semakin rapat degan dia . maybe bagi orang laen , tak suka . IT'S OKAYY . aku tak kesaa la ape orang nak kate .


he's the first man yang menyebabkan aku malu nak mampos time f4 . Yela , die pergi gembar-gemburkan pasal gambo FAHRIN dengan Ust Rosli . Adoyai . Malu nak mampos tau takk . Tak tau nak letak kat mane muka ni . Rahsia aku selama 2tahun akhirnya dah terbongkar hanya kerna ALBUM aku .


Setiap kali aku menjejakkan kaki ke dalam bilik guru , konfirm akan dimalukan oleh dia . Lama kelamaan aku dah biase dengan usikan die . aku semakin TAK MALU langsung sbb dah biase sangat . 

tapi , kalo ade Ust Rosli kat s…

HIKAYAT PETANG about ABI ---> Rabiatuladawiyah

Assalamualaikum .
OBJECTIVE : nak share story about my dialogue with my mom .
let start okay . petang tadi . tengah tengok cite 7 Gerhana kat Astro Prima . tetibe je mak aku tanye pasal family Abi ----> Rabiatul Ridzuan . aku ni tau la gak pasal family die . pasal adek badek die la . abang2 die .
mak : Adik , Rabiatul tu , adek beradik die berape orang ? abang fes die umo bape dek ?
Farah : Asenye 6 or 7 kot makk  *konfius . umo abg die yang fes , 26 kott . Keje dah asenye .
mak : Ouhh , abeh tu . Kalau mak bapak die duk asing2 , sape duk ngan mak die sape duk ngan bapak die ?
Farah : Ouhh , tak pernah nak tanye plak . Tp , asenye . . Adik2 die sume dok ngan mak die . Rasenye laa .
lepas tu , terus aku mesej Abi . nak tanye sal family die . kalo mak aku tanye lagi , senang aku nak jawab . HEHE . aku mesej la kat Abi . . 

Farah : Abi , tadi mak aku interview kat aku psl adek badek kau . Aku lupe la . Ko bape adek badek ek ? 6 / 7 ek ?
then Abi balas . . 
Abi : Hahaha . pehal mak ko tanye ? 7 …

dara pingitan STAM :)

Assalamualaikum .
objective aku tulis entry kali ni adalah untuk memperkenalkan gadis-gadis yang akan kutemui Selasa ini . yang juga bakal menjadi ukhti-2 di BUMI BERTUAH . haha .
meh la aku senaraikan nama-2 manusia yang mendaftar pada 1/2/2012 hari tu mengikut masa kedatangan di BUMI BERTUAH . jeng jeng jeng .
Amirah Noor Azmi
Rabiatuladawiyah Ridzuan
Farah Aida Abu Hasan
Nurfatini Izzati Abu Bakar
Nur Farahin Mohd Nawawi
Nurussyahirah Auni Jamaluddin
Nursyafiqah Dzollkifeli
Nurul Nasuha Mohd Noor Zaidi
Dhauah Saidin 
Afifah Mohd Sidik
Nur Syahirah Mohd Ali
Siti Hajar Mohd Daud
Nur Hidayah Junaidi
Madihah Mat Amin
okayy , kalau salah list sorry la ek . manusia kadang-2 lupa sekejap kann . tapi , asenye betul kot . Mokdek , kau bukan orang LAST sebenarnya . Aku tau je Madi orang last , tapi saje usik ko . bagi kau senget lagi . HAHA .
btw , sonok dapat sekelas dengan mereka semula . kecuali Madihah la . Dia je dari kelas HAITHAM . isokey , kite tetap kawan babe . BATCH 47 kann .
tadi , baru je bertand…

Facebook Facebook ^-^

Assalamualaikum .
MOTIF ? 
entahh la . tuliss je sebab takde mende dah nak buat .
btw , aku nak share something la sikit . . about my friends in Facebook . . tiap2 hari kalau online takde dah orang laen . melainkan Hidayah Junaidi , Syahirah Auni Jamaluddin , Nadhirah Wahidi , Khalil Roslan , Mursyidatun Adilah , Nadhirah Mohd Hasan & Frantasky Franky .
Biase laa kalau dah jadi LEPASAN SPM kann . Sume pakat takde koje laen nak buat selain on9 . maklum le . Facebook ibarat tempat mencari rezeki dengan meng'like' status orang . Haha .
btw , bukan semua yang aku catit namanye di atas . Ade la di antare mereka . Haha . Terutamanya , Hidayah & Auni . Takpe . Lepas ni mane ade CHANCE nak on9 dari subuh sampai nak masuk subuh balek kann . al-maklum la nak jadi ukhti sude , Haha
Nak sembang ponn , sampai tak tau nak sembang ape dahh . Haha . Dah jemu . Kalo cakap ponn , mesti cakap bnde yang same . kahkahkah
Time hari Selasa paling ligat la diorang sebab ade cite VANILLA COKLAT . Aim…

Sharing is Caring :)

Assalamualaikum .
just wanna share my blog's song's lyricsokayy 
let's sing together :)
It’s been said and done
Every beautiful thought’s been already sung
And I guess right now here’s another one
So your melody will play on and on, with best we own
You are beautiful, like a dream come alive, incredible
A center full of miracle, lyrical
You’ve saved my life again
And I want you to know baby
I, I love you like a love song, baby
I, I love you like a love song, baby
I, I love you like a love song, baby And I keep it in re-pe-pe-peat I, I love you like a love song, baby
I, I love you like a love song, baby
I, I love you like a love song, baby And I keep it in re-pe-pe-peat Cursing me, boy you played through my mind like a symphony
There’s no way to describe what you do to me
You just do to me, what you do
And it feels like I’ve been rescued
I’ve been set free
I am hyptonized by your destiny
You are magical, lyrical, beautiful
You are…I want you to know baby
I, I love you like a love…

Hari yang kecoh bersama mereka .

Assalamualaikum
seronok betul hari ni . dapat jumpe member balekk . huh . rase cam lame giler tak jumpe diorang . aku orang third yang sampai sekolah . First , Mira . .  no komen . Second , Abi . 
bile Abi sampai skola , xde orang laen . cepat die call aku suh cepat sampai . yela . no friend kann . Mira tu . . ouhh . no komen laa . 
Seb baek aku on the way lebih kurang same die je . so , aku sampai 10minit lps die sampai . okayy la . dpt aku teman die . then , kitorang masuk DEWAN HAJJAH HALIMAH . ramai betul manusia . maklum la . f1 second take pun masuk skali .
first2 kitorang masuk dewan , aku nampak Ust Rosli kt meja pendaftaran . okayy . no komen hal tu . tp , aku tak nampak Ust Nazirul pun . yela . die kan GURU KELAS aku . rupenye ade je kat situ . Ust Rosli halang . HAHAHA . 
then , Ust Rosli suh aku ngan Abi angkat kerusi plak untuk parents . sbg anak murid yang baek , angkat je la . Cehh , padahal dalam hati . haha . Okayy professional .
Then , Wiwi & Auni arrived .
kitorang tu…