Posts

Showing posts from July, 2012
Image
Assalamualaikum :)
TITLE : ENTRY yang penuh rasa RINDU + SAYANG >.<

Today I wanna story about the difference of life between in APIUM and in RAJA PEREMPUAN TAAYAH HIGH SCHOOL :)


Akademi Pengajian Islam Universiti Malaya , Nilam Puri

Sekolah Raja Perempuan Taayah , Ipoh
Time sekolah dulu , nak tangkap gambar satu kelas senang je " Weh , jom tangkap gambar satu kelas ? " then ramai-ramai jawab " Jommmmmmmm ! " Clickkk ! Yeayyyyyyyyyy ! *dah dapat satu gambar*


Ramadhan Kareem 1433/H

Image
Assalamualaikum umat Islam yang gagah perkasa !

Hai semua :D Tak terlambat lagi kan untuk Farah wish HAPPY RAMADHAN untuk semua sebab hari ni baru hari ketiga kan kan kan ? HEHE . 
Oleh disebabkan kita dalam bulan Ramadhan ni kan . Farah nak la share sikit dengan korang tips-tips untuk menghadapi bulan yang mulia dan penuh barakah ni :)

*TipsRamadhan1
 Mari kurangkan pembaziran waktu berbuka puasa !


*TipsRamadhan2
Untuk yang ada tunang, pakwe, awek, gewe, adik, abang, kakak, nenek angkat, jambu, durian dan macam² istilah yang seangkatan dengannya, kurangkan bertexting yang sia² okehh :)


*TipsRamadhan3
Kurangkan tengok cerita² lagha macam cite korea (korea jugak kena) running man tuuuu, dengar lagu bieber (-..-), cerita yang banyak dedahkan aurat (especially for men). Banyakkan berselawat ke atas nabi. Pelakon korea tak dapat bagi syafaat dekat kita bila kiamat nanti tapi Rasulullah boleh, InsyaAllah !


*TipsRamadhan4
Jangan tidur sepanjang hari macam lembu dan dalam kepala dok fikir "ber…

Part of my sayangs :D

Image
Assalamualaikum semua :D
Now I'm post this entry when I'm in Kuala Kangsar , Perak (: Yippppii ! Before pulang ke tanah air *bajet duduk kat perantauan* , majmuah Farah ada plan nak tangkap gambar . Saje nak jadi koleksi kan . HEHE . Jadi kenangan untuk setiap semester . Yelah , kami bersama-sama berjuang selama dua tahun . Lame kot . Mesti banyak kenangan nanti . Bila dah pindah KL nnt , mula lah teringat . Betui tak ? Heeeeee ~

Inilah hasilnya (: Smart kan gambar ni ? Okeyh , tak payah susah-II cari Farah kat mane la kot kan . Hikhik (:

Ohh , operasi mempromosi diri nampaknya (: Kpeace !

I Love You ! *itulah trademark aku ngan Nada bila jumpa*

Ohh Madihah ! Kau tiru gaya ku !

Jyeahhhhhh ! Tempat aku study sekarang . Akademi Pengajian Islam UM , Nilam Puri (: Best woooo :D

Ni antara kamus yang kitorang guna kat sini . Tapi bila malas sangat , pakcik jojjle je la kitorang carik . HAHA

Ohh My Tajwid Classs !

Haaaaaaaaa , bila masing-masing dah penat balek dari class , ais krim…

Jadikan hari ini lebih baik daripada semalam . Dan hari esok lebih baik daripada hari ini .

Image
Assalamualaikum dan syukur ke Hadrat Illahi kerana kita masih lagi diberi peluang untuk meneruskan hidup dan mencari redha-Nya (:

Sebenarnya tanpa kita sedari , kita dilahirkan dalam pelbagai kelebihan dan kekurangan . Mengapakah pencipta kita melakukan sedemikian ? Pasti ada hikmah ! Tujuannya adalah supaya dunia ini menjadi warna warni dan bahagia dengan kelebihan dan kekurangan manusia . Dari situlah kita belajar untuk saling memerlukan dan saling membantu bukannya bangga dengan kelebihan diri dan mendedahkan aib orang lain . Nauzubillah . Daripada Fadhallah bin Ubaid r.a,Nabi SAW bersabda yang bermaksud : "Berbahagialah orang yang diberi hidayat kepada Islam,manakala kehidupannya pula sentiasa mencukupi dan berpada." (Riwayat al-Tirmizi dan al-Hakim) Jika dalam hati kita ada sekelumit rasa tidak puas hati atau sebarang sifat mazmumah . Ayuh , beristighfarlah ! Ingatlah tujuan hidup ini . Kita dijadikan untuk beribadah kepadaNYA . Firman ALLAH SWT yang bermaksud : "Aku ti…

Jamuan Perdamaian antara Ikhwah dengan Akhawat Majmuah Empat (:

Image
Assalamualaikum saudara dan saudari sekalian yang omey lagi handsome (:
Alhamdulillah program yang dirancang berjalan lancar dengan hendakNya . Syukur kepada Allah kerana memudahkan urusan kami semalam . Syukur syukur syukur ! TAKBIR , Allahuakbar (: 
First of all , Najihah as MC bla bla bla *malas nak cerita panjang*

Jyeahhhhhhh , kek yang akhawat sponsor untuk ikhwah sebagai tandaKEMAAFAN .

Bak kata mas'ul , Majmuah Empat to the fullest ! Hakhak pandai-II je dia reka tu . Bukan real pun . FAKE semata . Kitorang tengah carik tagline untuk majmuah (:

Haaaaaaaa tudiaaaaaaaa bila akhawat dapat kamera . Bergambar je la kojenye . Husna la ni ajar aku . Huehue .

Husna si POYO ! haha semangat beno tangkap gambar sebab nak letak kat blog . Maklum la blog baru UPGRADE . Hakhak . 

Tiga gadis comel tengah tu bertemakan ungu . Dua gadis yang menggedik tepi tu bertemakan hitam . Ehek . Gurau aje maa (:

Ehem ehem . Kami adik beradik bak kata Nasa . Betul lahh tu ~ Kitorang ni boleh dikira macam adi…

Setiap Kesusahan Akan Tibanya Saat Kesenangan . Believe this . Allah is the Best Creator (:

Image
Assalamualaikum dunia (:

Setiap kesusahan pasti akan tibanya saat kesenangan . Setiap kesulitan pasti akan tibanya saat kemudahan . Setiap kesedihan pasti akan tibanya saat kegembiraan . Setiap penderitaan pasti akan tibanya saat kebahagiaan .
KERANA ITULAH JANJI ALLAH TAALA .
Jika bukan di dunia , mungkin di akhirat sana . Maka , sabar dan syukurlah wahai jiwa yang tenang (:
Ketahuilah setiap apa yang diharap atau dipinta ,
Adakalanya kita terus dapat kita perolehinya , Kerana DIA ingin melihat sejauh manakah kesyukuran kita kepadaNya atas nikmat kurniaanNya .
Adakala ada yang ditangguh sementara waktunya , Kerana DIA ingin melihat sebanyak manakah kesyukuran kita pada setiap nikmatNya yang lain dan kesabaran kita terhadap ketentuanNya .
Dan adakalanya ia dihalang terus agar kita tidak memilikinya , Kerana DIA ingin melihat sedalam manakah keredhaan kita kepada takdirNya , malah dalam masa yang sama DIA ingin mengurniakan sesuatu yang lebih baik daripada apa yang kita harap dan pinta .
Maka duha…