Posts

Showing posts from February, 2013

Study Week vs Online Week

Image
Assalamualaikum semua :D 

Study week. Hari ke-7 sudah. Errrgghh ! Macam tak hafal pape jerrr. 
Aku rasa semester ni lagi malas dari semester lepas. Hmm. 
MATH. Ahh ! Bencinya ! Kenapa wujud subjek ni ? Masalahnya bukan MATH MOD , tapi ADDMATH dalamnya :'( Aku dah la memang lemah MATH , ni kan pulak ADDMATH. Rasa macam nak nangis jerrr. Hmm dugaan sungguh.
 Exam mid-sem aritu aku dapat 16.5 je dari 25. Memula tengok result tu , rasa macam okay lah tu sebab mmg aku dah biasa dapat markah yang sedang-sedang gitu. Tapi bila tanya orang lain. MasyaAllah ! Semua hebat belaka kot. Tini 21 , Mad 22 , Saiful 20 . Hebatnya diorangggggggg ! Jealous sebenarnya :'( Kenapa diorang boleh buat , tapi aku tak boleh buat ? Sobssssssssss. Tapi takpe. Aku kuatkan diri untuk hadapi semua ni. 
Eheh. Sedih pulak kan. Haha. Memang la sedih. Takde someone yang boleh jadi cikgu aku macam mana Adz dulu. Memang mengengkeng aku cari cikgu kat sini. 
And study week aku pun sebenarnya tak tahu nak buat ape. Meman…

Baucer BB1M , here I use !

Image
Assalamualaikum. 
Di pagi yang indah yang dipenuhi dengan air hujan sejak 9.30pagi tadi , aku menaip entry ini dengan senyuman tidak mandi. HAHA. 
Dua hari yang lepas , aku , Fiqah , Nada , Anis , Sufi & Asma pergi KB Mall untuk menuntut baucer BB1M yang diberikan oleh Dato Najib :) 

Taraaaaaaaaa ! Tengah memilih buku lah time ni. Err rambang mata tengok novel bebanyok ! *IniGambarPoyo* Sebab buku tu I tak beli pun. Hahaha. Bergaya je lebih. Bak kata Fiqah , jadi promoter buku sebentar. 

Setelah selesai memilih buku selama satu jam di dalam SMO. Perrghh lama kan? Yela , nak pilih buku beb. Bukan senang. Nak cukupkan dengan baucer lagi. Mmg lah lame. Hikhik. Bila dah penat , aku dengan Fiqah singgah makan kat KFC. Maklum la tak makan dari pagi kan. Huh ! 

Buku-buku yang dibeli. 3 novel aku beli weh. Haha first time aku beli novel. Selama harini aku pinjam orang punya je. HAHA. Nampak tak buku "Aku Terima Nikahnya" tu ? Hehehe. Tak tahu lah bila nak baca. Dah habes degree kot b…

Happy Day.

Image
Assalamualaikum dan selamat petang ;) 
Petang yang panas lagi terik. Huh ! Kelas hari ni sangat lah lengang. Hanya 20 orang daripada 34 orang je yang menghadiri untuk kelas Sorof hari ni. Ada yang sudah balik ada yang ponteng ada yang chicken pox. Maybe. Hanya andaian aku je yang ponteng tu. Hehe.
Hmm , btw nak cerita pasal Majlis Penutupan TOBUR semalam :) Gabungan Majmuah Satu & Majmuah . Empat Alhamdulillah selesai sudah dengan jayanya. Perhaps. Haha. Bagi aku success lah tu. Even usaha aku hanya untuk KALAM JAMAIE jerrrr. Itu je yang mampu aku sumbangkan. HEHE.
Okay , just enjoy all the photos ^_^

Pengarah APIUM , Timbalan Pengarah APIUM & beberapa orang pensyarah APIUM.

Persembahan DIKIR BARAT oleh ikhwah.

Persembahan KALAM JAMAIE :D

Taraaaaaa ! Kedudukan aku yang ketiga dari kiri untuk barisan bawah. Ehem.

Persembahan sajak :)










Macam KORPORAT kan? Hikhik







Untitled. Haha. Entry random :)

Image
Selamat Malam semua :) 
Tafaqquh time. Hikhik. Curi masa kejap. Hmm, seriously harini hari yang sangat penat untuk aku. Pagi biasalah kuliah semua. Petang ada liqa' MT ( tangan ke bahu mata ke atas ) , then ada practise KALAM JAMAIE untuk Majlis Penutupan TOBUR ( gabung dengan majmuah 1 ) sampai maghrib and sekarang TAFAQQUH.

With Afiqah during KEMAHIRAN QURAN's class. Me, as usual like this activity. Wkwkwkwkwkwk :D

Mek ni suka spoilkan gambar. Tak faham aku. Aku dah cukup comel dah. Dia yang memburukkan gambar. HAHA. Bak kata aku "kau tak comel Alia , tapi kau cantik ( sambil buat muka )"

TAAYAH GIRLS :) While waiting for that DK. Time tu ada sem 4 tgh class. Kitorang lepak luar dulu lah sementara menunggu diorang habes class :)
Hmm , btw harini nak share something yang aku rasa  benda ni jarang berlaku kat diri aku. Ehem. Bismillah.
Time liqa' MT tadi , tetibe je aku nak tanya part of my NILA about this statement ;
"Aku rasa kan , apa yang Alia rasa dulu …

After a WEEK ;) I'm back !

Image
Assalamualaikum rakyat Malaysia. Salam 1 Malaysia ! Semalam ialah hari untuk rakyat Malaysia yang memohon BR1M , mengambil baucer tersebut di tempat yang telah ditetapkan. MasyaAllah , ramainya orang ! K fine. Lari tajuk. Ehem.
Bismilahirrahmanirrahim. Dengan ini, entry dimulakan dengan basmalah ;)

Alhamdulillah harini hari pertama kelas setelah seminggu aku skip class sebab DEMAM :( Tapi , bila aku dah sihat , aktiviti lama KEMBALI ! Iaitu snap picture merata tempat. Haha rindu sangat aktiviti ni. Seminggu cuti weh ! Mana tak rindunya kan :) *jari gemuk, shut diam !*

Motif gambar ni sebenarnya ialah untuk snap picture si Fadhilah sensorang untuk letak kat blog dia tapi aku tompang sekaki je ni sebab dia malu sangat nak tangkap gambar sensorang. Aku nyibuk la kejap. HEHE.

With Nada & Atiraf. Insan yang ada ketika aku susah dahulu. Inilah muka mereka. Suci kan? Wowwwwww! Haha.

Okay. Yang ini , special gift from Mad --> Zulhilmi Basari :) Small but CUTE. I like it ! Memula aku b…