Posts

Showing posts from October, 2012

I'm trying to be a GOOD FRIEND :')

Image
Assalamualaikum.

Di malam hari tepat jam 12.21am jari ku menaip post ini . Hmm , seriously tetiba muncul idea nak post pasal ni . Time seronok aku bertweet kat laman sosial Twitter , tetiba someone ni tweet macam ada masalah . Aku try tweet dia , tanya apa masalah dia , tapi dia tak balas . Sobs :'(
Isokey , maybe dia tengah angin sangat kot . Takpela kan . Abaikan saja . 
Tapi aku terfikir tetiba . Jarang kawan-kawan aku nak luah masalah kat aku . Kenapa eh ? Asal aku tanya je , konfirm taknak ceghita . Just cakap taknak ingat dah la ape la . Tapi , bila orang lain suruh ceghita , orait je ? Kenapa eh ? Aku ni tak layak ke nak jadi pendengar masalah kawan-kawan aku ? Hmm . Just wondering ._______.
Tapi bila fikir balik , maybe aku tak layak untuk menjadi tempat luah masalah diorang kot . Hmm takpe lah kan . I'm trying to be a GOOD FRIEND but sometimes keadaan tak mengizinkan aku jadi begitu . Hmm okayy .
Tapi lepas aku tweet semua ni kat Twitter tetiba aku teringat ada satu masa t…

Wondering .____.

Image
Assalamualaikum peeps :) And this is the second post for today .

Semenjak dua menjak ni aku rasa happy lah jugak kan . Nak tahu sebab ape ? Sebab bila message masuk je , orang cakap rindu aku . Anyway , cuti ni memang jarang aku yang start mesej dulu ( Celcom ) . It is because aku malas la asyik aku je yang mesej orang . Aku pun berlatih la tak mesej orang dulu sebab aku nak orang lain yang mesej aku dulu . Aku nak tengok , ade tak yang nak mesej aku ? Haha . Ade je tapi asyik orang yang same je . Haha .___. Okay sambung ceghita . Even orang yang baru aku kenal pun boleh rindu aku . Hmm , actually kenapa diorang semua hadir dalam hidup aku eh ? Ada yang cakap sayang aku la bagai . Yes memang aku tak faham perangai jantina mereka sebenarnya . So , now on aku nak belajar la actually diorang ni macam mana ? Kalau diorang cakap rindu , sayang tu " Are them really mean it whey they say it to me ? "

Still wondering .________. Nak tanya sapa ? I don't know laa .



Okay , sila abaika…

Bila diajak berSHOPPING (:

Image
Assalamualaikum dan selamat petang . 
Kelmarin , date 27 of October , Me , Mak , Angah , K.cik and family Abg Lan have decided to shop at Mydin Mall Meru Jaya :) After shopping , as usual mesti lah nak bagi kanak-kanak bermain pulak kan . Kesian dme asik duk ikut shopping je kan . Uhuk uhuk . 

Nawfal rileks je . Thaqif , dia macam "gayat" sikit . Kesiann dia . Abg Irfan macam biasa la kan . Khusyuk layan perasaan dia main benda tu . Haha

Aip Si Bulat ! Atototototo comeynya diaaaaa . Geram !!!!!!!!

Diorang main berdua je sebab Thaqif takut main mainan tu . So , luas sikit tempat diorang main tu . Haha time ni Nawfal pulak yang over-happy . Haha comey je :P

Eh eh Abg Irfan ni . Khusyuk bebeno sampai tak sempat nak tengok kamera bila Maksu die snap gambar ye :)

Sana lah sikit Abg Irfan , Nawfal nak main jugak ! Haha

JUST SMILE from far . Haha tengok tu Thaqif dah duduk kat umi dia sebab takut nak main . 

Time ni , main kat tingkat atas pulak . Thaqif tu bawak sesaje je , tak main pun .…

Rindu. Ko. Miss. You.

Image
Assalamualaikum peeps :) Hari ke-14 selepas MERDEKA Final Exam 2012 >,<


First picture :) He said , he miss me ? Oh My God . Actually time tu aku nak logout dah . Sebab time tu dah pukul 1am kot. Memang anak panah dah sampai nak logout tetiba je muncul IM dia . Haha langsung tak jadi . Kesian pulok kan . Bukan senang budak oversea nak chat ngan aku . Sorang tu dah kemain sombong lagi --' Tetttttt dah masuk cerita lain pulok . Hehe



Second picture :) Ohh betul ke dia yang type ni ? Ase cam tak caye je . First time kot dia chat gini . Gamaknya mmg rindu betoi la kat aku . Haha



Third picture :) Sengal je dia ni -.- Aku tanya sebab time tu aku dah ngantuk . Time tu dah merepek sembang pasal member aku yang study kat Al-Bayt pulok . Lepas tu dia duk cerita pasal Al-Bayt la ape la . Takde kena mengena langsung antara aku dengan dia . Bukannya aku merajuk tp aku tak sampai hati la nak cakap aku dah ngantuk . Layan je lah kan . Sebab ni je kesempatan yang ada nak chat dengan dia . Nanti …

Day of 9th September 2012

Image
Assalamualaikum
After the exam finished , one of us will left us because she has booked the ticket earlier. Ouhh Alia , kenapa lah kau beli tiket awal kan. Kalau tak , boleh la kau ikut kitorang jalan-jalan petang tu kan? Eh eh jalan-jalan petang tu tak dirancang pun. Lepas hantar Alia ni baru tercetus idea nak pergi Pantai Cahaya Bulan. Sorry ye Alia :)













Kitorang lepak sampai dari pukul 6pm sampai lah pukul 7pm gitu la. Konon nak tunggu sunset. Haha lepas abes lepak tu, kitorang cari mana-mana kedai makan kat situ untuk memenuhi hasrat si UKHTI tu nak makan sotong celup tepung. HAHA kalau tak dipenuhi, mulutnye muncung sampai boleh sangkut hanger. 
Lepas abes makan, kitorang bertolak balik dan cari tempat solat untuk solat Maghrib. Cari punya cari sampai lah sesat kat mane entah. Berenti lah solat sampai waktu Isyak. And then dah jumpa jalan balik KB dan singgah WAKAF CHE YEH. Kejap je kat WAKAF CHE YEH. Nak cari barang yang dipesan oleh family je. Yang lain semua ikut je aku ke mane sbb…

Adakah kita akan seperti dulu ? Ouhh I think , it couldn't be --'

Image
Assalamualaikum. 
Alhamdulillah dan bersyukur ke hadrat Illahi kerana masih diberi nafas untuk terus beribadah kepadaNya (; Thank you Allah :O I'm still breathe . Kejadian malam tadi membuatkan aku bangun pagi dalam keadaan yang bukan seperti hari-hari biasa . Mungkin kerana luka yang amat mendalam . Mungkin kerana aku tak biasa ditikam sebegitu . Mungkin kerana Allah sedang meguji kesabaran aku . Yeahhh itu yang terbaikkk !

Ya Allah , ujian apa lagi yang bagi pada aku ? Ujian demi ujian kau lemparkan dalam hidup aku . Ampunilah segala dosa-dosaku Ya Allah . Kau mengutuskan seseorang untuk menguji kesabaran aku . Iya . Aku masih boleh bersabar tapi hati ini terlalu dalam lukanya sehingga sukar untukku berhadapan dengan dia Ya Allah ;'( Ujian yang aku tidak tahu bila akan berakhir . Aku sendiri dalam keadaan dilema . 
SAHABAT , dengan mudahnya mulutmu melemparkan kata-kata yang kuanggap sebagai RAHSIA . Dengan mudahnya kau mengucap kalimah MAAF tanpa rasa bersalah langsung . Aku ,…

Mr & Mrs Right

Image
Assalamualaikum (; This week is MY EXAM WEEK !  Jika kamu memancing ikan. Setelah ikan itu terlekat di mata kail, hendaklah kamu mengambil ikan itu. Janganlah sesekali kamu LEPASKAN ia semula ke dalam air begitu saja. Kerana ia akan SAKIT oleh kerana bisanya ketajaman mata kailmu dan mungkin ia akan MENDERITA selagi ia masih hidup. Begitulah juga setelah kamu memberi banyak PENGHARAPAN kepada seseorang. Setelah ia mulai MENYAYANGIMU hendaklah kamu MENJAGA hatinya. Janganlah sesekali kamu meninggalkannya begitu saja. Kerana dia akan TERLUKA oleh kenangan bersamamu dan mungkin TIDAK dapat MELUPAKAN segalanya selagi dia mengingatmu. Jika kamu menadah air biarlah berpada, jangan terlalu mengharap pada takungannya dan janganlah menganggap ia begitu teguh. Cukuplah sekadar keperluanmu. Apabila sekali ia retak, tentu sukar untuk kamu menampalnya semula. Akhirnya ia dibuang. Sedangkan jika kamu cuba memperbaikinya mungkin ia masih dapat dipergunakan lagi. Begitu juga jika kamu memiliki seseor…