Posts

Showing posts from March, 2013

Sahabat Yang Sangat Dirindu Ketika Ini :'(

Image
Selamat malam kepada pembaca dalam Malaysia.

*AMARAN KERAS : Entry ini sangat panjang*



*tak perlu tekan PLAY , sebab background song untuk blog ni , sama je macam kat dalam video clip ni :)*
*Acewah ayat pembuka tak boleh blah. Macam ada pembaca dari luar Malaysia je. Kahkah*

#IniSemuaPoyo

Hmm petang-petang macam ni , perasaan RINDU kat Fiqah konfirm-konfirm lah menggelengak. Hmm bukan waktu sekarang je , setiap waktu aku rindu dia. Hmm :/ Al-maklum lah , kalau kat UM & AMK , berkepit je macam belangkas. Tak pernah berenggang. Kalau berenggang pun , sekejap je. Tak boleh renggang lama-lama. Nanti ada lah salah sorang kena masuk Hospital Tanjung Rambutan. Haha. 



Ini serius taw. Bukan main-main. Pernah sekali tu , kitorang ada ujian syafawi untuk subjek KALAM. Aku kena buat dengan Najah. Fiqah kena dengan Najihah. Ikut giliran lah mcm dalam listname lah. Me and Najah are the first. Fiqah dengan Najihah lambat lah sebab dalam listname , diorang bawah sikit. And then bila aku dah selesa…

Rindu S A H A B A T ;)

Image
Hello peeps ;)


Bila cuti panjang mcm ni , rasa rindu sangat kat SAHABAT. Maklumlah , dah tau takkan berjumpa dalam jangka masa yang lama. Tu pasal la kadang-kadang tu dok active sangat berfacebook sampai tak ingat dunia. Text pun tak berhenti-henti. Hmm mungkin dengan cara itu sahaja aku dapat melepaskan rindu bersama SAHABATku :(


"Buat mereka yang pernah terguris perasaan dengan saya , saya mohon maaf. Dalam cuti ini, doakan saya banyak bermuhasabah diri"

Takpe biar rindu sahabat ni mekar. Indahnya RINDU SAHABAT ciptaan Allah. RINDU SAHABATlah merupakan titik ukur yg kita pernah bersama-sama dengan sahabat kita menempuh detik-detik gembira , dan juga sedih.

Namun begitu , istilah SAHABAT ni mahal harganya. Macam-macam ungkapan penulis lain saya baca. Antaranya:

"Sahabat ialah orang yang sangat kita percayai. Seorang yang menjadi diri kita yang kedua. Yang sanggup bersusah payah dan berkorban untuk kita"

"Seorang sahabat adalah mereka yang mengerti apa yang ada di s…

Bebudak Pra-Matang :)

Image
Assalamualaikum dunia dunia dunia !
Pada tarikh 12 Mac 2013 , tepat jam 11.00pagi , selesai sudah perjalanan kami sebagai Pelajar Semester Dua bagi sesi 2012/2013. ALHAMDULILLAH :')


Last paper , NahuSorof. Terbaik lah. Dan alhamdulillah , syukur kepada Allah. Tapi paper NahuSorof ni bukan last paper untuk Ukhti dengan Alia sebab diorang ada repeat paper keesokkan harinya. Lalala~



Petang tu , terus keluar nak habeskan segala baucer buku :) *gambar hiasan*



Ini gambar semalam. Dalam perjalanan menuju ke rumah Nasa , singgah jap kat tepi jalan ni. Nak snap picture depan sekolah Nasa dulu. Wink wink.



Ahaaaaaaaaaaa ! Ni lah sekolah Nasa dulu. 
Best pergi rumah nenek Nasa walaupun hidup mereka serba kekurangan tapi aku tidak kisah semua itu. Asalkan kami dapat pergi rumah kawan-kawan dekat Kelantan ni :D 



Best sangat dapat berkenalan dengan ahli keluarga dia. Mak dia sporting gila kot. Adik perempuan dia pun orait je :) Itu membuatkan kami tak segan nak pergi rumah dia. Kami sampai kat …

Dugaan dalam bersahabat.

Image
Assalamualaikum.
Dalam dunia ini , 

Kita tidak punya sesiapa kecuali diri sendiri.

Tetapi dalam kita bersendiri , 

Kita beruntung kerana mempunyai seorang sahabat yang memahami kita. 

Sebagaimana kita mengharapkan keikhlasan dan kejujuran seorang sahabat , begitu juga dia. 



Tetapi kita sering terlupa akan hal itu. 

Kita cuma mengambil kira tentang harapan dan perasaan kita. 

Kita rasa dikhianati bila dia tidak menepati janjinya. 

Kita tidak memberi dia peluang untuk menerang keadaannya. 

Bagi kita , itu alasannya untuk menutup kesilapan dan membela diri. 

Kita terlupa , kita juga pernah membiarkan dia ternanti-nanti.

Kerana kita juga ada janji yang tidak ditepati. 



Kita beri beribu alasan , memaksa dia menerima alasan kita. 

Waktu itu , terfikirkah kita tentang perasaannya ? 

Seperti kita , dia juga tahu rasa kecewa. Tetapi kita sering terlupa. 

Untungnya mempunyai seorang kawan yang sentiasa di sisi kita pada waktu kita memerlukan dia. 

Dia mendengar luahan perasaan kita , segala rasa kecewa dan keta…

All the killer subject ended *BIG SMILE*

Image
Hello brothers and sisters ;)
Assalamualaikum semua !
DONE ulum quran's paper :) *BIG SMILE again.

Inilah kami. Geng study week :) Menetap di bilik A124 a.k.a bilik Nur Aliah Ali Ahmad. 
Banyak cerita harini weh !
First of all , time exam ULUM tadi , Madihah hantar awal , pastu aku usha dia , penat aku berdehem , dia tak pandang pun , sengal gila . Pastu , aku usha Alia pulak . Dia pun sengih tengok Madihah hantar awal . Tapi dia tak pandang , last-last kitorang sengih berdua je  *time tu , aku baru soalan 2*
Then , si N hantar . Time dia berjalan tu , aku terus pandang Alia tapi nampak si Najihah dulu. HAHA. Ngekek ngekek kitorang time tu *bajet seat dekat-dekat , padahal jauh kot , sempat lagi gelak sesame* 
Aku tengok jam , pukul 3.15pm , aku ajak Alia hantar , aku ingat dia nak refuse tapi dia OK je. Haha. Aku pulak yang taknak hantar tapi hantar lah jugak sebab dah 3x check. So, aku decide nak hantar je lah. Aku taknak ajak Fiqah sebab kemungkinan besar , dia taknak. Hehe. I faham d…

Sepanjang minggu exam. Ahad until Tuesday :)

Image
Assalamualaikum hye !

Say hi to ;
ADDMATH :D
Oh peeps , today aku exam ADDMATH dowh. Perrgghh terbaik !!!
Tak sangka keluar soalan tahun lepas. 
Dan alhamdulillah , dari semalam hingga pagi hari ini , aku tidak berhenti-henti membuat latihan dari soalan tahun lepas :) *big SMILE*
Masuk dewan , baca doa dan selawat , then tulis segala maklumat diri di kertas jawapan.
Dan buka kertas soalan , masyaAllah ! Alhamdulillah *rasa nak jerit kuat-kuat dalam dewan*
Itu kisah ADDMATH.
Ini kisah TAJWID. Semalam exam. Alhamdulillah juga.
Surah Al-Jin , aku berserah pada mulanya kerana malas nak mengulang , hanya mampu berdoa yang akan kelaur soalan mintak lepas Bismillah dan doaku MAKBUL !
Bersyukur sangat Ya Allah !
Kelmarin exam ENGLISH. Pun alhamdulillah.
But a little dissapointed with the listening test. Grrrrrrr. It is the first time I do.
Like errrrr --'
But , totally , I'm satisfied with all my efforts :)
ALHAMDULILLAH :D
But , I'm sad for my bestfriend. Sorry dear. I can't help you. Don'…