Posts

Showing posts from May, 2013

Persoalan Sudah Terjawab :'(

Image
Bismillah :)


Mata kabur menaip entry ini. Baru lepas nangis. TENSION. SEDIH. Feels alone. Very alone.
Dia dah sampai NP. Aku? Masih di rumah.
Hari ini segala persoalan aku sudah terjawab. Perasaan risau & sedih aku sebelum ini ialah kerana hari ini :'( Patutlah semakin dekat dengan tarikh 31 Mei semakin aku risau , aku sedih. Rupanya ujian sebegini yang Allah nak bagi kat aku.
Phone dia bermasalah sejak beberapa hari yang lalu. Phone jammed. Tak boleh reply mesej. Hari ni tak boleh nak baca mesej habes. Perasaan tidak terlepas. Bagai terpendam. Nak lepas perasaan ni boleh tak? But at this moment, there's no one :'( All I need is HER. But, Allah doesn't give the permission to us to connect each other.
SEDIH. Tahu tak apa makna SEDIH? Airmata boleh keluar tau melalui perasaan SEDIH ni !!
Aku sedih sebab tak dapat nak mesej dengan dia. Kalau dapat pun kena type pendek-pendek je. PUAS ke macam tu? TAK PUAS LANGSUNG !!!!! :'( Daripada sedih aku bertambah better aku STOP. …

It's just a fake smile

Image
Assalamuaikum and hye readers :)

I smile and laugh everyday. But It doesn't mean that I'm okay. I smile and make you think that I'm happy, I laugh, so you don't see me cry, I let you go by your style, and even if it kills me.

I can smile when I think something's funny. I do smile in photos. If I'm not smiling, that doesn't mean I'm sad. Some people think I'm sad and they'll say "You need to smile!" But I don't need to smile. Why should I smile if I'm feeling emotionally tired with all this fucking bullshit?

Anyway people who smile all the time are fake, or maybe they aren't fake themselves but they maybe lying to themselves or something like that. I know it's a forced smile. Like what I do everyday. Lying with my fake smile and screaming "I'm okay" to everyone I meet. Sometimes it hurts more to smile in front of everyone, then to cry all alone. Because I just want to be known as a girl who always smiled. The …

Keep calm and forget him :)

Image
In the Name of Allah, the Most Almighty and the Most Gracious :)
Alhamdulillah , HE still gives me the opportunity to breathe today.
Aiceyyy, speaking kau nyahhh :p

Bilik sunyi. Hanya keyboard yang berbunyi. Earphone disumbat ke telinga untuk mendapatkan feel ketika menaip.
Aiceyy ayat tak boleh blah. Ehem.
Cuti semester yang hanya berbaki 2 minggu 2 hari bagi aku , 1 minggu 5 hari bagi orang lain :)
Kenapa aku lebih? Sebab aku nak kenduri. Eh? Bukan aku, abang aku.
Keyy , lari tajuk nampak :p
Sedang aku sedap berbaring di atas katil , tetiba kakak aku datang menyempit. Bibirnya pantas menanyakan soalan ini.
"Dik, kenapa dulu kamu suka sangat kat ***** tu?"
Aku? Terdiam.
Bukan tiada jawapan cuma aku sedikit terkejut apabila namanya disebut semula. Setelah berbulan-bulan aku cuba melupuskan nama dia dari hidup aku. Bila sudah berjaya, ade pulak yang mengungkit kembali. Apakah semua ini? :/ Aku BENCI apabila namanya disebut kembali. 
Dia bukan sesiapa lagi dalam hidup aku. Memang dia pern…

Calon Suami Yang Baik :)

Image
Bismillah :)  Entry kali ini menjurus kepada kematangan sedikit. Siapa yang rasa muak , sila pangkah tab ini. 
Terima kasih :)

Setiap manusia ada prinsip dan pendirian masing-masing dalam meletakkan sesuatu sebagai asas pemilihan bagi sesuatu perkara. Seperti juga dalam pemilihan bakal isteri dan suami. Pernah aku diajukan soalan oleh sahabat-sahabat akhawat aku.

“Kalau ko, ko nak suami yang macam mana?”
Semua orang mesti ada ciri-ciri yang diidamkan kalau nak pilih suami kan? Ko ada tak?”

Pelbagai soalan lagi yang aku terima. Pernah aku bagi jawapan “Sesiapa pun boleh” atau “Yang beragama” atau yang seumpama waktu dengannya. Namun, masih ada yang belum berpuas hati dengan jawapan yang aku berikan. Sehingga ada yang bertanya, 

“Takkan tak ada yang spesifik? Ni bukannya meletakkan sebagai syarat wajib. Tapi, cuma ciri-ciri yang kita nak.”

Aku bukanlah seorang yang sempurna untuk mendapatkan yang sempurna. Justeru itu, tidak layak bagi aku untuk menetapkan apa yang aku mahu. Namun, selepas men…

Makan angin kat MYDIN. Haha

Image
Bismillah. Assalamualaikum semua :D
Dua hari lepas Farah and family nak pergi jemput saudara terdekat kt Ipoh. Sambil tu, singgah MYDIN lerrr. Nak shopping ! Nak cari barang hantaran like coklat & pencuci muka and else :)

Sebelum bertolak ke Ipoh. Dua minah gedik ni syok sendiri. Kahkah :D Nama pun gedikss kan?

Time shopping, jumpe SITI HAJAR. One of my besties kat Taayah dulu ;) Seronok sangat dapat jumpa dia. Lame sangat tak jumpe dia :'( Sempat snap picture sekali. HEHE

Ahha, lepas abes shooping tu, aku dengan k.cik kat belakang. Tgk accessories, tetibe aku pandang depan, angah dengan mak ada sembang dengan someone yang agak familiar. Aku rasa macam Dr Azlan , ex-calon untuk DUN Chenderoh. Pastu, aku pn tanya k.cik. "K.cik, tu sape?" "Eh, Dr Azlan tu" "Haa, kan? JOM !" HAHA. Terus lupa kedai. Wakakaka :D

Muka mintak penampo ! >.<
Dalam kereta , aku tanya angah. Camne dia tego Dr Azlan tu. Sekali dia cakap camni "Angah cakap je, anga…

Segmen Blogwalking Kita - Kita

Image
Syarat-Syarat :
1. Follow blog NabilaMedan
2. Like Page dibawah ni

3. Buat entri pasal segmen ni, letak banner dan linkkan semula kesini, dan tag rakan kalau nak. Jangan lupa tinggalkan link entri ya.
4. Segmen tamat pada hari rabu 15 Mei 2013

Hadiah? Seperti yang tertera dibanner ^.^
Semoga berjaya !

48 jam topap giveaway by cik yaya & nick

Image
ASSALAMUALAIKUM !



Giveaway ini berlansung 48 jam dari pkol 4.00 pm (9 mei 2013) sehingga 4.00 pm (11 mei 2013)
JOM JOIN RAMAI-RAMAI !

[GIVEAWAY] From Canada with Love by Doodles of Life

Image
Assalamualaikum semua :)



AKU JOIN GIVEAWAY NI !!! :D

Nak tahu sebab apa ? Hadiah dia perrgghhh ! Menarik siot kot :)


JOM JOIN RAMAI-RAMAI :D

"April-May Giveaway By Nabila Medan"

Image
Assalamualaikum.
Second GA aku join (: Semoga aku bertuah ! HAHA :D

http://aliahmadpunyaanak.blogspot.com/ http://elsaulfahdotnet.blogspot.com/ http://aimisyafiqahsuhaimi.blogspot.com/
JOM JOIN !! Hadiah lumayan !!

1st BIGGEST GIVEAWAY BY O.S.M

Image
Bismillah (:
First GA yang aku join. Aku harap terselit la jugak blog aku dalam GA ni :) Hadiah dia memang lumayan. Semoga aku bertuah ! HAHAHA
JOM JOIN !

Klik banner kalau nak JOIN ! >.<
http://afiqahzurkifli.blogspot.com/ http://aliahmadpunyaanak.blogspot.com/ http://elsaulfahdotnet.blogspot.com/ http://aimisyafiqahsuhaimi.blogspot.com/
Bye >.<

Lesen kereta sudah ku tempah :)

Image
Bismillah >.<
Tuk tuk tuk ! Assalamualaikum !! :) *sambil buat gaya ketuk pintu rumah nak datang beraya*


✿ LULUS test kereta 

Alhamdulillah Ya Allah , walaupun untuk test Motosikal KANDAS di bahagian 3 :'( Allah bagi hikmah yang itu sebenarnya.
Alhamdulillah jugak sebab Allah bagi pegawai JPJ yang sangat baik ! Siap ingatkan step lagi untuk aku (: Enjin mati pn dia tak gagalkan.
First of all. Aku orang pertama yang sampai pagi tu. Errrrrrghhhhhh ! Gila semangat kan ! Hahaha.
Hmm, mula-mula test motosikal. Tengok page depan , alhamdulillah :) Lulus. Sekali pegawai tu selak page belakang untuk bahagian 3 , kandas. Allah , hati time tu lebur selebur-leburnya :'(



Bila masuk bilik 2 untuk taklimat test kereta , time tu , SEMANGAT dah hilang. Time tu , aku hanya nampak Fiqah yang boleh bagi semangat kat aku. Sebab semangat aku kan ada kat dia. Then , aku message dia. Sambil message tu , airmata bertakung. Tapi tahan. Malu kalau orang lain nampak kan ;) HEHE. Pastu dia tak reply , mu…

Pengkhianat Masih Diberi Amanah ! :(

Image
Bismillah :)
Isu politik again. Yes. Selagi semangat masih ada.

Kita marah dan kecewa bukan kerana kalah, tapi kerana penyelewengan pilihanraya. Walaupun dasarnya kita menang undi (majoriti jumlah undi) tapi agak kecewa dengan kekejian yang dilakukan SPR.
La Tahzan Innallaha ma'ana.
Biar airmatamu mengalir laju di pipi. Malaikat menyaksikan.
Moga Allah hitung airmatamu sebagai kebaikan.
Allah nak kita lebih kuat dan bersatu.
Allah nak kita lebih banyak perbaiki sahsiah diri dan iman.


Bukan sekadar 30 tahun atau 50 tahun Konstatinopel dapat ditawan , bukan? Satu hari nanti , Islam pasti akan mekar bersama wangian kiriman Tuhan.
Tenangkan hatimu dengan pujukan Dia.
Percayalah , hanya janji janji Dia yang akan buat kamu bahagia.
Bukan janji manusia yang selalu penuh dusta ^^

Sahabat-sahabat sekalian.

Perjuangan kita belum terhenti.

Selagi nyawa kita masih bernafas , jihad kita masih berjalan.

Mantapkanlah aqidah. Bertarbiah lah.

Perjalanan kita masih panjang.
"Boleh jadi kamu membenci sesuatu padah…