Posts

Showing posts from November, 2012

Title RANDOM (: Cerita sepanjang hari ini .

Image
Assalamualaikum.
Jari ini pantas menaip untuk post ini. Mungkin ia tak bermanfaat untuk orang lain. Cuma ini isi hati saya. Ini apa yang saya rasa.
Seperti description di tepi ini. Aku tulis apa yang aku rasa. Orang lain nak kata bermanfaat ke tak , itu lain cerita. Mungkin ini cara aku dan kalau korang tak suka , sila STOP membaca dan pangkah tab ini. 
Habis kelas petang , area 5.00pm then disusuli dengan tazkirah pendek oleh salah seorang classmate aku. Bla bla bla dan sampai satu point tu , aku confuse dan aku berniat nak bertanya di Facebook saja.
Then , balik bilik terus on laptop kesayangan. On Facebook sebab nak tanya classmate aku pasal tazkirah dia tadi. Bukak profile dia dan jantung rasa macam nak jatuh *HIPERBOLA* bila tengok word "ADD AS FRIEND" kat dia punya profile.
Why? Why HE should unfriend me? He is the second one who unfriend me. HE is my classmate. Is HE willing to unfriend me. Not only me. But , my friends also. 
I don't know why. I'm just be HUSNUDZON…

Bila RESULT student APIUM dah keluar :D

Image
Assalamualaikum w.b.t 
Alhamdulillah masih diberi nafas untuk terus hidup di dunia yang sementara ini :')

ALHAMDULILLAH:')
Only this word can describe my feelings right now . Alhamdulillah Ya Allah . 
The results maybe an unexpected results for me . 
Urrrggghhhh actually aku taknak tengok result ni pun. Aku tak fikir sangat pasal result sebab takut gilaaaa :O 
Tetiba lepas abes kelas ULUM QURAN petang semalam , ade senior tu cakap result dah keluar . Grr . Jantung berdegup kencang ! Najihah ngan Afiqah nak pergi tengok . Pastu diorang ajak aku sekali. Aku cepat je jawab TAKNAK ! Haha naseb baik ukhti pun sama . Takut gilaa kot weh . Yela , UM ni semua budak pepandai wooo .
Aku pun balik la solat , then online . Malas nak pergi tengok result sebab takut sangat ! Then , bukak facebook , tengok news feed . Status Ahmad Saiful ngan Fatini Ali . About result . Tini , aku wish TAHNIAH dulu sebab aku tahu mesti gempak punya. Majmuah Satu kan . Pastu tengok die komen , 3.96 . Terus air mata …

Percutian Singkat ke Pulau Pangkor bersama my lovely SIS :)

Image
Assalamualaikum.
Cuti semester yang berbaki berapa hari je lagi ni , aku abeskan masa bercuti ke Lumut dan Pulau Pangkor :) Hari Jumaat malam kami bertolak ke Manjung dengan menaiki bas pada pukul 10.30pm. Sampai kat Manjung dalam pukul 12am gituu. A friend of my sis approachs us kat stesen bas Manjung. Kawan dia yang kitorang nak tumpang rumah die tu. Eceli aku follow kakak aku ngan kawan dia nak pergi kenduri kawan diorang kahwin. Aku ni saja menyempit. Saja nak berjalan. HEHE

     Kat Lumut :) Before pergi Jeti .                                                                        Beli topi jap. rm13 :)




          Before nak naik ferry :)                                                                       Pom pom kebabom >,<

Menggedik atas ferry sebentar :) 

Dah sampai Pulau Pangkor ^^






Hatiku luluh --'

Image
Alhamdulillah today I'm still breathing and may Allah bless my day all the time (: InsyaAllah .

Last night , he called me suddenly . Tengah syok-syok bersosial , tetiba bunyi ringtone dari phone Samsung cikai tu . Udoh le kuat . Mula tengok number 017-5****** . Eh sape plak ni ? Baru teringat , number dia yang Maxis aku tak save dalam phone . Nak angkat ke tak nak angkat ? Tapi bunyinya yang agak kuat tu membuatkan aku kena angkat sebab takde silent dowh . Kakak aku dah bergerak-gerak kang dia terjaga pulak . Kesian dia .___.
Then , dia tanya tengah buat apa bla bla bla . Then dia cakap dia nak bagitahu aku apa yang dia nak bagitahu aku tu . Aku pun macam terkejut . Cepatnya dia nak bagitahu tu . Aku ingat bertahun lagi ke . Hmm , tetiba aku plak rasa macam nak terkencing . Aku cakap la aku nak pergi tandas sat . Dia okay je , pastu aku cakap , satgi nak call balek ke ? Dia cakap , idok le . Message je la . Okay , aku pun letak lah .
--------------------------------------------------…