Posts

Showing posts from February, 2014

Ujian ketika ujian.

Image
Hmm, aku tahu masa ni tak sesuai untuk aku update blog. Better aku study untuk exam maqal esok. Tapi, apakan daya kan. Kalau nak update later, macam tak best je. Feel takdak. Hee

Seminggu lepas aku ada luah perasaan kat seseorang yang aku suka kat dia, and maybe he assumed that aku bergurau dengan dia sebab kitorang memang suka bergurau each other. Setiap hari aku cakap benda sama kat dia until dia pun rasa rimas dengan aku. Haha. Lantak ah ! Aku nak cakap jugak.

And semalam aku hampir dapat jawapan yang aku nak. And it really really dissapointed me you know. You know the feeling when you've been rejected by someone that you assumed that he can be the right pious to you? Maybe yes and maybe no.

As usual, perempuan kan. Mane boleh tak menitis airmata kalau kita dapat tahu orang yang kita suka tu actually dah berpunya kan. Eventhough dia berpunya bukan sebab pilihan dia sendiri. And maybe because of his family. 

Kecewa? Takpayah cakap la wey. Mengalir airmata aku kot. I don't know w…

#RANDOM

Image
Tentang luka yang tersisa,
air mata yang tersembunyi,
tentang ketawa yang pura-pura,
senyuman yang jelas direka. kau sendiri tahu,
terkadang matamu pun tak mampu menipu.
seperti hatimu yang tak selalu kuat bertahan,
dan senyummu yang tak ikhlas,
serta tawamu yang kedengaran janggal. aku tahu,
kau sedang bergelut.
memang ianya tak mudah.
dan tak lah ianya terlalu sukar. cuma,
bila ianya adalah soal perasaan.
sesuatu yang tak kelihatan,
maka ia adalah hal tentang masa dan penerimaan.
DAN TERKADANG, IA MEMANG TERPAKSA KAU JALANI SENDIRI, ATAU CUMA BERDUA.KAU DAN DIA. 
AHHH. INI.