Posts

Showing posts from 2014

Don't make like this again.

Image
Bismillahirrahmanirrahim. Assalamualaikum untuk semua sawang yang ada kat blog nih.  Hewhewhew :D



Sebenarnya aku ada kecil hati dengan seseorang, entahlah, aku ni sensitif tapi aku maafkan orang yang buat salah kat aku asalkan orang tu mintak maaf, aku tak pandai nak bermasam muka, tambah-tambah kalau orang tu ada depan mata aku, tak tergamak rasanya, dan aku pun bukan seorang yang pendendam tapi bila sekali aku berdendam, memang susah nak maafkan. Tapi, kali ni merupakan kali kedua dia buat aku kecil hati dengan sikap dia.
Alkisahnya, Minggu ni budak pendidikan dikejutkan dengan berita medsi. Budak yang tak isi borang pun kena ambil jugak ujian nih. Apalagi, terkejut beruk la siapa yang tak isi borang haritu tetibe dapat plak kan. Okay. Itu mukaddimah pertama. Haha. K. 
Aku kena ujian medsi kat UPSI, Tg Malim. Aku pun fikir la nak pergi macam mana sebab examnya hari Jumaat. Bila dah bagitahu abang aku, dia boleh hantar sebab dapat cuti Jumaat tu. Then, ada sorang member ni dia cakap…

Kerja vs Menganggur selama 6 bulan.

Image
Situasi 1 ( dialog antara aku dengan mak )
Aku : Mak, kawan adik kerja kat taska kat kl. Dia kata, taska tu ada lagi kosong. Adik nak kerja situ, boleh tak mak?
Mak : *sambil makan kacang mengadap tv* Kalau boleh, carilah kerja kat sini dulu dik. Jauh-jauh susah. Duduk je la kat rumah ni. Nanti kamu dah pergi belajar kat kl , pastu kerja. Bila lagi nak duduk lama-lama kat rumah macam sekarang? Adik tak sedih ke tinggal mak?
Aku : Alolololo touching pulak mak. Hmm, saje je adik try tanya. Tahu dah mak mesti tak bagi. Yela, diorang bising suh adik keje. Adik tak reti nak cari kat sini. Mak : *sambung makan kacang*

Situasi 2 ( dialog antara aku dengan k.cik )
Aku : *pakai blazer umnp* Mak taknak adik kerja jejauh. Aritu mak cakap camni "tak sedih ke nak tinggal mak"
K.cik : *pakai topi keledar* Mak cakap camtu? 
Aku : Haah, kenapa?
K.cik : Aku yang cakap kat mak camtu. Mula mak cakap, nak suruh kamu kerja. Aku cakap la, takpayah la mak. Biar je kamu duduk rumah. Bukan selalu kam…

Sukan Taayah 2014 .

Image
HARI PERTAMA

Naik bas ke Taayah dari Medan Kidd . Sampai sekolah , pak guard sambut dengan excitednya terus tanya "Ex ke ni ?" Kami pun excited menjawab "Haaa pakcik" . Pastu boleh plak dia tanya "Sekolah mana dulu?" Weyyyy tadi dah tanya ex ke , kami dah jawab haa , boleh dia tanya soalan tu pulak -,- Laka laka je pakcik ni hahahaha . Pecah perut gelak !

Tunggu Dhauah mai amek kami kat Taayah . Thanks Wak tolong snapkan wkwkwkwk . Balik rumah Dhauah dulu , rehat , solat semua lepas maghrib baru kami keluar jenjalan pergi AEON . Pastu baru makan :)










HARI KEDUA
Pukul 9 lebih baru gerak dari rumah Dhauah haha . Pastu amek Cik Win then pergi SIS kejap sebab baba Dhauah nak suruh Dhauah amek gambar adik dia amek anugerah then baru pergi stadium . Tak dapat tengok kawad :'(

Ramai sangat sampai lembik tayar kereta Dhauah hahaha . Yang lain pandai bawak je , tapi tak gheti nak isi angin . Naseb baek Syafiqah tahuuuuuuu 




The end.

Image
At some point, You will realize that you, Have done too much for someone, That the only next possible step to do Is to stop. Leave them alone. Walk away. It's not like you're giving up, And you shouldn't try, It's just that you have to draw the line of,  determination from desperation. What is truly yours would eventually be yours, And what is not, No matter how hard you try, will never be.
These two words I waited for a long time. THE END :)
All my pain disappered, My scars fade, The weight of the world lifted off all the my shoulder, And I'm free. Thanks to who told me, It's finally, OVER.
Tidak perlu untuk terus mencintai, kalau mahu terus menyakiti. Tidak perlu berjanji, kalau diri tidak mampu untuk tepati. Tidak perlu mencemburui, kalau diri tidak pandai menjaga hati. Tidak perlu menyesali, kalau diri tidak mampu menghargai. Tidak perlu menangisi, kalau diri tidak mampu muhasabah diri. Tidak perlu mengenangi, kalau diri itu tidak perlu diingati. Maafkan aku kerana berundur dir…

Lega. Normal life. Rindu.

Image
Begin with bismillah.
Alhamdulillah, masih bernafas :)



Nothing else I want to say. Just straight to the point. 
Just read the title.

LEGA. NORMAL LIFE. RINDU.

Lega bila dia dah lepaskan aku.
Normal life bila dia dah lepaskan aku.
Rindu bila dia dah lepaskan aku.

First thing. Lega.
Pada mulanya memang susah jugak nak terima. Padahal aku sendiri yang mintak kat dia. Better jadi kawan biasa je lah daripada aku sakit hati dengan sikap dia. And dia pun let me go. Saat tu, hati aku sakit wey. Susah nak lepaskan dia. Aku sayang dia tapi aku dah tak mampu nak bertahan dengan sikap dia. Memula memang aku nak get back balik tapi dia kata better macam ni je. Aku pun tenang. Dia cakap. Hmm. Starting from that time, aku lemah. Bodoh kan lemah sebab seorang lelaki? Btw, nangis tu perkara biasa kan? And aku tahu yang dia pun nangis. Time aku baca tweet dia, I feels like "Ya Allah, aku dah lukakan hati dia. Aku penyebab dia menangis" MENYESAL. Memang. Tapi, dah tak guna kan? Mungkin ini yang terbaik…

Ujian ketika ujian.

Image
Hmm, aku tahu masa ni tak sesuai untuk aku update blog. Better aku study untuk exam maqal esok. Tapi, apakan daya kan. Kalau nak update later, macam tak best je. Feel takdak. Hee

Seminggu lepas aku ada luah perasaan kat seseorang yang aku suka kat dia, and maybe he assumed that aku bergurau dengan dia sebab kitorang memang suka bergurau each other. Setiap hari aku cakap benda sama kat dia until dia pun rasa rimas dengan aku. Haha. Lantak ah ! Aku nak cakap jugak.

And semalam aku hampir dapat jawapan yang aku nak. And it really really dissapointed me you know. You know the feeling when you've been rejected by someone that you assumed that he can be the right pious to you? Maybe yes and maybe no.

As usual, perempuan kan. Mane boleh tak menitis airmata kalau kita dapat tahu orang yang kita suka tu actually dah berpunya kan. Eventhough dia berpunya bukan sebab pilihan dia sendiri. And maybe because of his family. 

Kecewa? Takpayah cakap la wey. Mengalir airmata aku kot. I don't know w…

#RANDOM

Image
Tentang luka yang tersisa,
air mata yang tersembunyi,
tentang ketawa yang pura-pura,
senyuman yang jelas direka. kau sendiri tahu,
terkadang matamu pun tak mampu menipu.
seperti hatimu yang tak selalu kuat bertahan,
dan senyummu yang tak ikhlas,
serta tawamu yang kedengaran janggal. aku tahu,
kau sedang bergelut.
memang ianya tak mudah.
dan tak lah ianya terlalu sukar. cuma,
bila ianya adalah soal perasaan.
sesuatu yang tak kelihatan,
maka ia adalah hal tentang masa dan penerimaan.
DAN TERKADANG, IA MEMANG TERPAKSA KAU JALANI SENDIRI, ATAU CUMA BERDUA.KAU DAN DIA. 
AHHH. INI.

Rindu yang tidak terluah.

Image
Acececece, rindu siapa tuu?
Jangan berasa marah terhadap rindu. Jangan sedih bila rindu. Jangan biarkan rindu mengganggu kehidupan sehari-harian kita.

Rindu yang ada bukan untuk di buang. Tapi, rindu itu hendaklah di kawal oleh setiap empunya badan. Kalau rindu pada pasangan yang halal, di persilakan dan di alu-alukan menghubungi pasangan seandainya dia berada di kejauhan.

Kalau rindu pada seseorang yang tak mengetahui bahawa kita rindu pada dia.*tergeliat lidah aku sebut rindu*

1) Jangan Paksa Diri, Cuba Untuk RedhaMelakukan sesuatu perkara dengan cara terpaksa, selalu berakhir dengan rasa sakit atau penat. Parah rindu selalu semakin menjadi-jadi bila kita masih mengharapkan sesuatu dari cinta insan terlarang. Terima hakikat bahawa dia bukanlah orang yang di takdir sebagai jodoh kita, akan membantu kita menghilangkan perasaan tak di undang. Percayalah.
2) Doa Untuk DiaApa kita buat kalau kita jatuh hati pada seseorang? Tentu kita berharap dia menjadi takdir jodoh kita. Tapi, di sebabkan d…