Posts

Showing posts from April, 2014

Kerja vs Menganggur selama 6 bulan.

Image
Situasi 1 ( dialog antara aku dengan mak )
Aku : Mak, kawan adik kerja kat taska kat kl. Dia kata, taska tu ada lagi kosong. Adik nak kerja situ, boleh tak mak?
Mak : *sambil makan kacang mengadap tv* Kalau boleh, carilah kerja kat sini dulu dik. Jauh-jauh susah. Duduk je la kat rumah ni. Nanti kamu dah pergi belajar kat kl , pastu kerja. Bila lagi nak duduk lama-lama kat rumah macam sekarang? Adik tak sedih ke tinggal mak?
Aku : Alolololo touching pulak mak. Hmm, saje je adik try tanya. Tahu dah mak mesti tak bagi. Yela, diorang bising suh adik keje. Adik tak reti nak cari kat sini. Mak : *sambung makan kacang*

Situasi 2 ( dialog antara aku dengan k.cik )
Aku : *pakai blazer umnp* Mak taknak adik kerja jejauh. Aritu mak cakap camni "tak sedih ke nak tinggal mak"
K.cik : *pakai topi keledar* Mak cakap camtu? 
Aku : Haah, kenapa?
K.cik : Aku yang cakap kat mak camtu. Mula mak cakap, nak suruh kamu kerja. Aku cakap la, takpayah la mak. Biar je kamu duduk rumah. Bukan selalu kam…

Sukan Taayah 2014 .

Image
HARI PERTAMA

Naik bas ke Taayah dari Medan Kidd . Sampai sekolah , pak guard sambut dengan excitednya terus tanya "Ex ke ni ?" Kami pun excited menjawab "Haaa pakcik" . Pastu boleh plak dia tanya "Sekolah mana dulu?" Weyyyy tadi dah tanya ex ke , kami dah jawab haa , boleh dia tanya soalan tu pulak -,- Laka laka je pakcik ni hahahaha . Pecah perut gelak !

Tunggu Dhauah mai amek kami kat Taayah . Thanks Wak tolong snapkan wkwkwkwk . Balik rumah Dhauah dulu , rehat , solat semua lepas maghrib baru kami keluar jenjalan pergi AEON . Pastu baru makan :)










HARI KEDUA
Pukul 9 lebih baru gerak dari rumah Dhauah haha . Pastu amek Cik Win then pergi SIS kejap sebab baba Dhauah nak suruh Dhauah amek gambar adik dia amek anugerah then baru pergi stadium . Tak dapat tengok kawad :'(

Ramai sangat sampai lembik tayar kereta Dhauah hahaha . Yang lain pandai bawak je , tapi tak gheti nak isi angin . Naseb baek Syafiqah tahuuuuuuu 




The end.

Image
At some point, You will realize that you, Have done too much for someone, That the only next possible step to do Is to stop. Leave them alone. Walk away. It's not like you're giving up, And you shouldn't try, It's just that you have to draw the line of,  determination from desperation. What is truly yours would eventually be yours, And what is not, No matter how hard you try, will never be.
These two words I waited for a long time. THE END :)
All my pain disappered, My scars fade, The weight of the world lifted off all the my shoulder, And I'm free. Thanks to who told me, It's finally, OVER.
Tidak perlu untuk terus mencintai, kalau mahu terus menyakiti. Tidak perlu berjanji, kalau diri tidak mampu untuk tepati. Tidak perlu mencemburui, kalau diri tidak pandai menjaga hati. Tidak perlu menyesali, kalau diri tidak mampu menghargai. Tidak perlu menangisi, kalau diri tidak mampu muhasabah diri. Tidak perlu mengenangi, kalau diri itu tidak perlu diingati. Maafkan aku kerana berundur dir…