Posts

Showing posts from April, 2013

Amanat Putrajaya :) Ini Kalilah !

Image
Assalamualaikum.





Fuhh fuhh *tiup sawang* Aiyyyaaa ! Lama gila tak update blog. Haiyya manyak busy la. HAHA. Bukan manyak busy cuma talak celita malu celita sama lu olang woo :D
Ahha ! Sekarang semua orang tengah HOT pasal PRU-13 kan kan? Kempen sane sini , fitnah sane sini , rasuah sane sini , kutuk sana sini , lancang sane sini. Kalau bukak news feed kat Facebook, konfirm penuh dengan cerita-cerita pasal politik. Phewwwwwww :3
Malam 27 April , aku sekeluarga pergi ke Arena Square untuk menghadiri "AMANAT PUTRAJAYA" bersama penampilan istimewa Tuan Guru Haji Abdul Hadi Awang ! Mula-mula semua rileks je kat rumah. Tetibe Abg Kamil tanya , taknak pergi Kuala ke? Ade Haji Hadi. Lepas tu , ada la perbincangan sesama dorang. Aku tekun mengadap laptop meng-online FB bersama _________ tettttt ! RAHSIA :D Haha. 
Then tetiba dorang kata nak pergi. Ahh terpaksalah aku bersiap segala bagai. Aku ni dah la ada masalah dalam dressing --' Memang kelam kabut lah aku. Dorang senang je nak be…

Spend time with my SWEETHEART ;)

Image
Hye readers and Assalamualaikum :)
4 hari SWEETHEART kita datang Kuala Kangsar :) Walaupun sekejap tapi tetap seronok sebab dapat lepas rindu dengan SWEETHEART kita :D 
Banyak pengalaman yang kami dapat sepanjang 4 hari bersama ni ^^, 
Naik moto sama-sama , pakai topi bulat yang COMEL tu , and macam-macam lagi lah :) 
Hari pertama Fiqah sampai Kuala Kangsar , kitorang lepak kat rumah je. Hari kedua baru Farah bawak Fiqah pergi jalan-jalan kat Bandar DiRaja :)
Let's enjoy the photos k !
HARI PERTAMA :)

// Masjid Ubudiah


// Istana Iskandariah




 // Muzium DiRaja Perak / Istana Kuning / Istana Kenangan :)

Farah bawak Fiqah naik moto pergi jalan-jalan :)

With my SWEETHEART ♥

Such a leader that we need to respect? I don't think so.

Image
Assalamualaikum. Blessful day :) 

Today, I'm going to my ex-school which is Sekolah Raja Perempuan Taayah, Ipoh.
I'm totally dissapointed with the Principal.
Pilih kasih.
Itu sahaja description untuk dia.
Sangat kecewa, sedih, marah, bengang, terasa hati dengan segala tindakan yang dia putuskan selama ini.
Apa salah kitorang sampai kitorang dilayan sebegitu rupa?
Adakah kerana kami hanya sekelompok pelajar yang hanya mencacatkan result sekolah?
Kami tak diminta untuk dilahirkan dalam sekelompok pelajar yang sebegini.
Kami redha kami berada dalam kelompok kami.
PANDAI / KURANG PANDAI itu soal kedua.
Tapi, satu je kami mintak dari dulu. 
Tolong jangan pilih kasih. Layan kami sama rata. Please.
Sekarang ni, ada batch yang menjadi pewaris untuk batch kami.
Apakah?
Tolong jangan layan mereka sebagaimana anda layan kami dahulu.
Kami pernah merasai situasi sebegitu.
Sakit. Perit.
Satu je aku harap, jadilah seorang PEMIMPIN yang ADIL.
Jangan nampak sangat.
Ini cerita umum. Tak mampu …

Kegembiraan dalam Kerinduan :'(

Image
Assalamualaikum anak-anak ibu.
HAHA :D Bila masa aku beranak ni. ?And bila masa pulak aku buat kenduri nasi minyak ? 
Wakaka :D Abaikan. Aku merepek je kat atas tu. 

Banner ni , aku buat khas untuk SWEETHEART aku :') RINDU sangat kat die :( Hmm. Eh eh apa sedih-sedih ni. Orang nak cerita benda gembira ni. HEHE.
You know what? Rabu depan, SWEETHEART kita nak mai umah :) Seronoknyaaaaaaa :O Tak terkata rasanya. Walaupun 4hari je, tapi tetap bersyukur sebab dapat lepas rinduuuuuuuuuu. 
Moga-moga semuanya dipermudahkan. Ameeeeeenn. 
Hmm, aku pun tak tahu kenapa tiba-tiba dapat idea nak printscreen apa yang kami sembang dekat Twitter. Mungkin sebab nak buat kenangan kan. HEHE. Saje nak sweet-sweet kat Twitter. Bagi aku, tak salah pun. Bukan dosa pn kn? Ehem. 
Weeeeeeeeeeeeee :D Enjoy all this :)













Sweet kan? Ehehe :) Kami memang SWEET cam COTTON CANDY. 

Hai kakak :) Ni adik buat untuk kakak. Kalau tak cantik , sorry taw :( Adik baru belajar.
Bila adik dah pro nanti , baru boleh buat yan…