Posts

Showing posts from April, 2012

Hye kereta :)

Image
In the name of ALLAH , the Most Gracious and the Most Merciful . hye readers , Assalamualaikum .

Hye semua . Semalam aku rasa hari yang sangat la BEST sebab aku baru belajar memandu kereta . Phewittttttt . HAHA . Beria je . Member-member aku semua pakat dah ade lesen . Siap boleh ulang alik pegi sekolah on their own lagi . It's okay . Itulah LUMRAH manusia yang mendapat sesuatu yang baru kan ? Alhamdulillah . 
Aku dapat CIKGU IDRIS . Alhamdulillah tak dapat cikgu yang boleh dikategorikan sebagai atuk . HAHA .  He's kind , talkative , sporting , patient , good-looking guy , caring but strict . HEHE. First of all , perasaan cuak , nervous , takut semua ada time tu . Mane tak nye . First time kan nak belajar bawak kereta . Selama hari ni , duk mengangkang kaki je kat sit belakang . HAHA
Permulaan
Cikgu :  Pernah bawak kereta ?  Aku :  Tak . Cikgu : Ouhh , kiranya ni first time lah ? Aku : Ha'ah . Cikgu : Ni kenal tak apa ? Aku : Gear *gagap Cikgu : Okay yang ni plak ? Aku : Brek ta…

Ilham datang dari Allah .

Image
In the name of ALLAH , the Most Gracious and the Most Merciful . hye readers , Assalamualaikum .

Rasenye lame jugak aku tak update blog ni kan . Ade la dalam 3 hari kot . Actually , aku takde benda nak story selama 3 hari tu . Duduk rumah je . Biase lah kalau dah jadi penganggur ni kan . Duduk rumah je la . Tapi , hari ni tibe-tibe dapat ilham nak update ape . 
Time online tadi tibe-tibe ternampak post dari page ILoveAllah.com about couple kot . Maybe laa . Rasenye la . Aku takde nak cakap pape pasal couple ni sebab aku takut perkara tu akan berbalik kepada diri aku sendiri setelah aku menjejakkan kaki ke alam kampus . 
Okay . This only my opinion . Bile kite dah menjejakkan kaki ke alam kampus , kita kena pandai menjaga diri masing-masing sebab kat sane takde orang dah nak nasihat-nasihat kita kalau kita ade buat silap . Bukan macam time sekolah . Ramai yang nak nasihat kita . Cikgu , warden , kawan , junior . Semua la . Semua berebut-rebut nak nasihat antara satu sama lain sbb semua …

the last moment ever ;)

Image
In the name of ALLAH , the Most Gracious and the Most Merciful . hye readers , Assalamualaikum .

Aku rindu sekolah .  Aku rindu baju sekolah . Aku rindu baju prep . Aku rindu baju batek . Aku rindu tudung hitam . Aku rindu crocs . Aku rindu tasek raban . Aku rindu study . Aku rindu test pad . Aku rindu struggle . Aku rindu K.A.W.A.N . Aku rindu cikgu . Aku rindu life kat taayah . Aku rindu nak datang lambat sekolah . Aku rindu nak masuk bilik guru . Aku rindu DEJA ,  Yaqut & Marjan . Aku rindu Dewan Besar . Aku rindu perhimpunan . Aku rindu dewan makan . Aku rindu malam sabtu . Aku rindu SIS *Sistem Informasi SERATA .  Aku rindu bilik sakit . Aku rindu nak pergi KOOP . Aku rindu nak pergi klinik . Aku rindu sibuk-2 panggil cikgu masuk kelas . Aku rindu nursery .  Aku rindu nak main-2 ngan kawan-2 time lepas balek makan petang . Aku rindu nak nak lekat announcement kat pagar . Aku rindu nak kena kacau dengan Sir Din kalau masuk bilik guru . Aku rindu stay up *stay up ke aku ? Aku rin…

Ouhh wanita -,-

Image
In the name of ALLAH , the Most Gracious and the Most Merciful . hye readers , Assalamualaikum .

Nowadays , kita tengok wanita sekarang bukan macam wanita pada zaman Rasulullah . Maklum la , zaman dah moden . Cara berpakaian pun kena lah ikut trend kan . Hmm , betul kata IBNU KHALDUN . Ayatnya aku tak berapa ingat sangat . Ade la sikit-sikit . Tapi , tak lari dari maksud yang sebenar la . 
'' Jika sesebuah negara telah mencapai kemajuan , maka pegangan agama semakin dilupakan '' 
Lebih kurang la . Kalau salah , mintak maaf laa . Aku ni bukan manusia yang sempurna ilmunya . Tapi , saje nak share ilmu dengan orang yang tak tahu lagi . Means ,  IBNU KHALDUN nak sampaikan ialah ; kalau sesebuah negara tu dah mencapai kemajuan yang tinggi , maka agama tu semakin dilupakan . Semakin berkurangan orang yang memikirkan soal agama . Lebih kurang macam tu lah . Ini pun aku amik dari ilmu aku belajar PQS kat sekolah .
Okeh , aku tahu aku bukan sesiapa untuk menegur orang lain . Tet…

Damn !

Image
In the name of ALLAH , the Most Gracious and the Most Merciful . hye readers , Assalamualaikum .

Perempuan tak boleh hidup bersendirian . Semasa kecil , dia berada di bawah jagaan ayahnya . Semasa dewasa , dia berada di bawah jagaan suaminya ♥
Manjenye manjenye perempuan . HAHA . Lantak korang la nak pikir apa pun . But , it's FACT okayy . Bila korang dah dewasa nanti , korang tahu la ape maknanya kehidupan . Cehh , aku ni bajet dah dewasa je . Arrrgggghhh -,- peduli apa aku . Ni blog aku . Suke hati aku lah nak bajet ke apa . HAHA 
Kau , aku perlukan kau tahu tak ? Tahu tak tahu tak tahu tak ? Tolong lahh tahu .
Sebenarnya , aku tak tahu camne nak bagi kau tahu . Sebab kau jenis HEARTLESS tahap cipan ! Aku pun dah tak terdaya nak buat apa yang sepatutnya aku buat kat kau . Aku buntu , buntu , buntu dan buntu . Nobody understand my conditions . Kalau kau pun tak paham keadaan aku , apatah lagi orang laen babe .
Okeh . Aku bukan apa . Aku just nak perhatian dari kau . Tu je . Aku tak min…

Ouhhmaii :(

Image
In the name of ALLAH , the Most Gracious and the Most Merciful . hye readers , Assalamualaikum .

Maaf maaf maaf maaf maaf maaf .
Hati aku tak kuat macam kau .
Hati aku lemah macam tisu .
Hati aku tisu . 
Aku bukan heartless .
Aku manusia yang ada hati dan perasaan .
Aku bukan robot mahupun patung .
Aku tak boleh tahan perasaan sedih aku .
Aku berhak untuk menangis . 
Aku berhak mengalirkan air mata .
Tapi , 
Aku tak nak air mata aku mengalir kerana engkau .
So , hanya hati aku yang mampu berkata-kata .
Aku tak luahkan kat kau . 
Sebab aku tahu kau tak kan paham apa yang aku rasa sekarang . 
Kau heartless . Aku bukan heartless .
Banyak kali aku cakap kat kau . 
Tapi , kau tetap seperti dulu .
Mungkin time tu , aku boleh tahan .
Tapi  , keadaan itu tak berlaku untuk masa sekarang .
Sekarang , aku TERASA dengan sikap kau yang tidak ambil peduli soal hati aku .
Kau online , tapi tak tegur aku .
Aku online , tunggu kau tegur .
Alamatnya , sampai beruban la kau tak tegur aku kalau bukan aku yang tegur kau dulu . Be…

HAPPY BIRTHDAY MY TWIN (:

Image
In the name of ALLAH , the Most Gracious and the Most Merciful . hye readers , Assalamualaikum .

HAPPY BIRTHDAY MY BESTFRIEND , MY TWIN ,NUR SAWIYAH

ILOVEYOU (:

Happy Birthday sayang ♥ :')

May Allah bless our ukhuwah okay ♥

20 April (: One . two three . LOVE YOU DEAR !
May Allah bless you .
I'm praying for you that you : 
Can be MATURED than before .
Can get the best University .
Can be a  good MUSLIMAH .
Can get a good job after graduate .
Can get an imam that can lead you family one day .
Can get the best ISLAMIC generations .
btw , CONGRATES dapat result yang baik time SPM 2011 okay . Jangan sedih la ye sayang . Okayy la tu . Jangan pikir sangat dah tau . Dah lepas dah pun . Lepas ni banyak lagi cabaran yang akan datang .
Aku letak gambar ni sebab gambar ni jelas kelihatan muka kita hampir sama right . Ni  bukan aku yang cakap . Ramai orang cakap tau . Sampai akak yang jaga lab pun cakap kitorang ni KEMBAR . HAHA . Bangga jap . HEHE .
Take good care of yourself tau . Lepas ni kita tak dapa…

♥ I'm starting admire him ♥ HAFIZ ZAINAL ♥

Image
In the name of ALLAH , the Most Gracious and the Most Merciful . hye readers , Assalamualaikum .

♥ ♥ ♥ HANDSOME + AWESOME♥ ♥ ♥
>> His name is MUHAMMAD HAFIZ BIN ZAINAL<<
>> Born on 1st July 1992 at 8.05am with weight 3.67kg . Lives at  Johor Bharu .Studied at PASUM . Then Alexandria , Mesir . Future DENTIST :) NICE VOICE , HANDSOME bhaiii ♥ :') Such a good-looking guy , good friend , MUSLIM , obedient MUSLIM * Hopefully. smart, humble, ambitious , TALL , SLIM slander , stylish :) yang penting family dia biasa - biase je. 
>> Okay , itu serba sedikit about him la . First sight when I'm hearing he sing a song entitled LOVE YOU LIKE A LOVE SONG by Selena Gomez . Gilaaaaaaaaaa . It's awesome . Nice voice laaa . Nak dengar ? Okay , Faraa akan show kat korang video tu .

>> I'm begging you all to hear his voice . You'll feel to hear it again again again and again . Exactly right . Try it . Fuhhh . But , dalam video ni Faraa rase die macam poyo sik…

GADESBIASE , PENGUIN , GLORIA ♥ :')

Image
In the name of ALLAH , the Most Gracious and the Most Merciful . hye readers , Assalamualaikum .

HAPPY BIRTHDAY MY DEAR FRIEND , FARAHIN SYAZWANI
Today is her birthday . May Allah bless our UKHUWAH okay . Thanks for light up my five years . Be friend with you feels like friend with a cute penguin . HAHA .
Btw , I LOVE YOU tau . Even aku tak rapat ngan kau sebagaimana kau rapat ngan kawan-2 laen . But , SEKALI KITA BERKAWAN , SELAMANYA KITA AKAN BERKAWAN right .
CONGRATES because you  got the best result . I'm afraid to ask from you . But , I'm trying to find it myself . DON'T ANGRY yaa . Hehe . Aku ternampak kat list cikgu je . 
Paen , aku copy gambar ni sbb aku rasa gambar ni yang paling cantik kau edit . HAHA . Kau memang berbakat bab-bab edit ni . Aku admire kau punye edit . Hua3 . 
Pape pun , aku nak wish kat kau lagi sekali HAPPY BIRTHDAY . sweet 18 okay :) 
Take care of yourself okay . I'm praying for that you get the best university in Malaysia okay . Lepas ni kita sus…

berSKYPE :')

Image
In the name of ALLAH , the Most Gracious and the Most Merciful .
hye readers , Assalamualaikum .
Zaman muda-muda dulu . 
Korang nak tahu tak , nak tahu tak , nak tahu tak ?  Semalam Faraa berSKYPE dengan sorang kawan Faraa ni . Dengan die je Faraa rajin skype sbb masing-masing bosan . HAHA . Nama kawan Faraa tu ,MAIZATUL NATASYA AININ-NAIM BT ABDUL MALEK . Panjang kan nama dia . 
Hmm , time berSKYPE dengan dia rase rindu nak sembang-sembang time kat skola dulu . Teringat zaman kat skola . Kitorang ni rapat gak la time kat skola . Alhamdulillah . Pergi  makan same-same . Nakal same-same . Study same-same . Cuma , bilik kitorg je laen-laen . Sedih betul . Aku sorg2 je kat RK tu . Adoyy .'
Hmm , takpelah . Zaman tu semua dah berlalu kan . btw , lepas ni kita boleh berSKYPE lagi kan . Anytime . Sbb kita je yang rajin berSKYPE . Even kita takde bnde yang nak disembangkan . Buat-buat ade je lah kan . HAHA . Tapi , tak dapat sembang yang real la sbb aku tahan gelak . Nnt diorang dengar . Malu…

Kelas Memandu =='

Image
In the name of ALLAH , the Most Gracious and the Most Merciful . hye readers , Assalamualaikum .

Okehh hari ini memang hari yang memenatkan . Yelahhh . Dari 0800 sampai 1450 aku menempek punggung kat Konsortium Akademi Memandu Infosystem . Naek kematu punggung aku duduk kat situ . Dah la pakcik penceramah masuk lambat . Hampehh . Rush-rush aku datang sane kononnye nak smpi tepat pkul 0800 . Sanggup tak berenti breakfast kat tepi jalan . Pakcik masuk bilik 1 tu dalam pkul 0900 . Bayangkanlahh . Aku tggu dia dari pukul 0800 , sanggup tak breakfast semata-mata nak ON TIME . Bukan senang aku nak on time tahu tak . Kat skola pun aku tak mcm ni . Untung lahh aku nak on time for the first time . 
You know what ? I'm the fourth enter the class .  It's amazing right ? HAHA . Give a big clap to  Faraa . 

Sementara menunggu pakcik penceramah datang , ramailah yang masuk-masuk . Sedikit demi sedikit . Then , ade sorang gadis tegur aku dan bertanya sambil menundingkan jari ke arah kerusi sebel…