Posts

Showing posts from January, 2012

daftar sekolah balek

Assalamualaikum .
hey hey hey . esok nak pergi daftar kat BUMI BERTUAH iaitu SEKOLAH RAJA PEREMPUAN TAAYAH . Hahah .
takde motif aku tulis sume ni . aku update pon sebab kesian kat blog aku ni . dah bersawang . HAHA . 
okay , dulu ade someone ni tanye kat aku camni . "eh , Faraida ! ko amek STAM tak nanti ?" laju je aku jawab "tak , aku tak minat la" 
sekarang ape keb ni babe ? ko nak daftar dah kann . hmm , maybe ni takdir aku kan . lagipun ape salahnya isi masa lapang dgn menambah ilmu .
kat rumaa pun aku tak buat ape . dok abeskan beras je , lebih baik aku study . HAHA .
Alhamdulillah la ramai gak kawan2 yang nak amek STAM ni , so aku tak risau sangat la . ade je antare kitorg yang amek smntare tggu result n tawaran U . yela , mane tau kan . ade rezeki masuk U , keluar la . InsyaAllah .
bile aku excited kemas barang tadi , tibe2 mak cakap "excited kemas brg ek adek" then k.cik yang jawab "excited nak jumpe Dora" aku ? NO KOMEN !  lalalalalalaalala ~
btw …

Tulang Belakang Saye :)

Image
caring . responsible . sporting . tu la cikgu BM aku . always support his students in whatever situations . eh , aku speaking plak dah . dah la ni sal cikgu BM malah cikgu SASTERA aku . adoyai . Sorry ye cikgu ! cikgu ni selalu wat aku happy even kdg2 die selalu endah tak endah je ape yang aku cakap ngan die . haha . kdg2 naek malu aku ngan kawan2 aku jadinye . ckp pnye panjang , rupenye satu perkataan pon die tak amik kesa . kdg tu penat gak ckp ngan ckg ni . Hhahahaha . pape pon , AKU SAYANG CIKGU YA :)
next ,
kind , punctual , soft-hearted . my English teacher . Now , I want to apologise you because actually , I never finished my novel , Catch Us If You Can . but , I never admit if you asking us in the class . because I don't want to dissapoint you . so , I've to lie . Hhehehe . but , honestly deep of my heart . I Love You So Much ! I know that I'll never forget you as my English teacher because you always smile at you students . 
ثم ,
penyabar , sporting , tegas . that…

Farahin Syazwani :)

Image
hye Paen :) haha . sengal betul aku ni kan .

btw , tetibe teringat kat kau . teringat a.k.a RINDU . betul tak ? kakaka . kalo ko nak tau la kan Paen . aku ni admire ko sbb ko pandai edit gmbo . sume yg ko edit sume cantek . tambah-2 lagi ko pon cantek kan . hahah . Alamak ! terpuji sudaa . takpe . sekali sekala kan . time f3 agak rapat la gak ngan ko sbb sekelas kan . tp bile dh f4 langsung tak rapat sbb kelas laen dan aliran laen-2 . bilik pon laen . so , tak de kesempatan nak sembang-2 ngan ko cm dulu . hmm , cakap-2 ni . kite dh abes skola dah pon . tak payah le nak ungkit-2 dah . tp , saje ingat memory dulu-2 . Muahaha . 

aku selalu usha blog ko . sbb ko selalu update . n entry ko pon menarik . bg aku la . tak tau la org laen camne kan . hmm , btw . aku bangga dpt jadi kawan ko . sbb ko cam penguin . haha . ape aku merepek ni . adoyai . kalo kat skola plak . ade event kat dewan mesti ko sebok ngan NIKON ko tu kan . snap sane sini . haha . same ngan IrhamHameeda . aku tawu . kdg-2 ko…

Miss Teya (:

Image
teya . teya . rindu plak kat ko . ko sedar tak , aku org fes wish ko kat FB ? haha . takpe2 . tak kesaa la ko sedar ke tak . aku tgk je kt birthday list tu ade name ko . terus g wall ko then wish . AHHA . mcm hape je kan . btw , lame gile tak jumpe ko . aritu ko ade dtg skola . tp , aku tak ingat la bulan bape . time tu ko outing . ko singgah skola aku . ingat jugak kau nk dtg skola la . Hahah . Sian kau kan . datang skola nk amek Sijil PMR , tp kena pandang slack plak ngan someone tu . yg ko g pakai t-shirt dtg Taayah pesal la bhaiii . mcm la ko xtau Taayah penuh ustaz ustazah . kan dah kne . hmm , nak wat camne kan . dah TAKDIR ko nk jumpe ngan die . Muahaha . adoy mak . kenapa la aku tetibe nak wat entry sal kau plak ek . pdhal aku tak rapat langsung ngan ko time kt Taayah . layak ke aku nak tulis sal ko ? Hahah . pape je la . mepek je aku ni an . Hopefully , ko anggap aku sahabat kau lagi ea even kite tak penah rapat pon . furthermore ko pinda time kite f4 . lagi la . tp , sedih g…

kami BERSAHABAT ;)

Image
welcome to my entry about MY BESTIES :)

LET'S CHECK IT OUT babe !


hye Syafiqah :) die ni suke gile RETRO . kalo kat dlm kelas selalu beno nyanyi lagu RETRO die uh . kalo ada antare kitorg yang nyanyi salah sikit pon dah marah . haha . fanatik siot la die ni ;) hmm , die duk Penang . kat Bukit Mertajam . selalu balek naek train je .tp , kalo cuti 3ari besenye dok umah ustazah die je . die memang rapat ngan ustzh die . yela . mak angkat die . senang sikit kalo die blajo kat sini . mak angkat die ade . haha . die ni kalo laser , perrrggggggghhhhhhhh ! pedas siot nak mati . kdg-2 aku pon ase nak nangis je . hua3 . tp , aku ttp SAYANG die maa :)
hye Soyah :) die ni plak ala-2 makcik sikit . ckp nye ghope makcik siot ~ haha . die ni anak bongsu . atas die sume perempuan . die suke ejek aku tak gosok gigi pagi-2 . pale otak betul die ni . wat malu aku je . ngeh3 . aku suke dgo MP3 die . sebab ade lagu Misha Omar ngan Saiful tu . mule-2 aku xde la sgt nk dgo mp3 die sbb yg aku tau penuh la…

al-kisah SECRETARY kelass aku ~

Image
okayy derr (;
today , aku nak cite pasal kawan aku yang sorang ni . name die . . . . ha ! jeng jeng jeng . name die panjang siot . sampai cikgu pon tak larat nak menyebut name budak ni . die la kawan aku satu-satunye yang ada nama panjang :) ha --> MAIZATUL NATASYA AININ-NAIM BT ABDUL MALEK . adoyai =,=' aku yang menaipnye pon lenguh asenye . haha .

 time SPM aritu , fes paper yang gune kertas jawapan objektif yang kitorg dapat , ketua pengawas ade tnye kitorg . sape ade masalah dgn kertas jawapan objektif tu sila angkat tangan . aku dok je la diam-2 kt situ *nerd . haha . tibe-2 pengawas tu tnjuk kat line aku . aku pon usha la belakang . tengok-2 MAI yang angkat tgn . aku ingatkan ade masalah ape la sgt . rupenye name die kat kertas jawapan objektif tu tak ckup . dr name die MAIZATUL NATASYA AININ-NAIM BT ABDUL MALEK , tinggal MAIZATUL NATASYA AININ-NAIM BT ABDUL MAL je . haha . tu la . sape suh name panjang-2 kan ? kan dah susah . Cikgu Taksiah pon cakap la . tu sistem komputer…

Bila Terasa Rindu (:

Image
entry ni aku buat sebab aku RINDU sangat ngan dak kelas aku , SYAFIE ! banyak kenangan kitorg bersame . perangai kat kelas nye . dah hapai behaviour masing-2 . yela , mane taknye . 2 tahun dok sekelas . akhir tahun lepas plak dok sebilik . lagi laa  MasyaAllah , rindunye kat koranggggg ! 


btw , aku nak cite la kat korangg psl organisasi kelas ni .
GURU KELAS : EN ISMAIL B SHAARI KETUA KELAS : RABIATUL ADAWIYAH P.KETUA KELAS : NUR SAWIYAH SETIAUSAHA : MAIZATUL NATASYA BENDAHARI : ALYA SYAZWINA KETUA KECERIAAN : FARAH AIDA P.KETUA KECERIAAN : SITI HAJAR KETUA KEBERSIHAN : NORATIKAH P.KETUA KEBERSIHAN : DHAUAH
hmm , yang ni plak . di sebalik tabir je la .
AJK :)
BM : NURSYAFIQAH BI : NUR FARAHIN BAT : NURUL SYAHIRAH SC : NUR HDAYAH MATH : NURUL AMALIENA SEJ : AMIRAH EKON : AFIFAH SAS : NURFATINI IZZATI PSI : NURUSSYAHIRAH AUNI PQS : FATIMAH AZ-ZAHRAA ICT : NUR NABIHAH TASAWUR : TAKDE KAD MERAH : MURSYIDATUN ADILAH
hmm , ni plak senarai cikgu-2 yang penat lelah melayan karenah kitorg kt dlm kelas 
AKADEMIK ;)
BM : …

GELI makkk :P

Image
first of all , aku nak ajak la korangg tengok cite baru kat tv3 Slot Akasia . ala , yang start kol 7.00mlm sampai la kol 8.00mlm tu . ala , yang ganti cite kegilaan ramai dulu tu , hmm Tentang Dhia . Cite baru ni tajuk die GEMERSIK KALBU lakonan Aqasha & Ayu Raudhah . Pelakon tambahan die Zain Saidin , Fazren Rafi & Dian P.Ramlee . hmm , not bad la cite ni . tp , yang aku tak setuju nye time siaran die tu . time tu la Muslimin Muslimat nak persiapkan diri untuk mengadap Allah . mesti ade yang skip-skip semate mate nak tgk cite die . hmmmm . pandai pikir sendrik la nak bahagikan mase camne k . huhu .
actually , aku nak story pasal lagu tema die . ape ke tajuk lagu tu . hmmmm , ha ! Obsesiku by Aqasha . mule2 dengar lagu tu , adoyai makk ! GELI amatt ! bile aku dgo je lagu tu , aku gelak2 la . yang mak aku plak cakap camni 'suke beno adik dgn lagu ni' . aiyorkkkk ! aku bukan suke , tp aku rase lawak la . cam tak kna dengan jalan cerita die . haha . btw , bile dah dgo la…

My Kisah Cinta Dongeng ----> Ustaz Rosli bin Zainuddin :)

Image
haha . citenye cmni , tahun 2010 , ade satu mase tu , check dorm , Cikgu Ya yang check time uh ,yela umah kuning , pastu aku terlupe nak simpan album aku . dalam album uh aku ade letak gambo FAHRIN n Ust sebelah2  . tau2 je la cikgu taayah cmne an ? abesla heboh satu bilik guru doe . time uh kan aku f4 . Ust ajo aku kot . malu la kot dlm kelas . Sir Din slalu kaco aku kt dlm bilik guru . malu doe . tp , aku cool je . tp , seb baek la ckg laki je tau . tu la . tp , aku cool je la . lame2 dh lali . Sir tu ibarat kawan aku je . sir pon buat aku cm kawan je , aku rileks je la . lps peristiwe tu , aku kan g kessuma . Sir kan pg jugak . die cabar aku msg Ust . lps msg kne tnjk bukti kat die .aku pon buat laa . bodo ! g ikut je buat ape . dushh ! hmm , tp atas dasar nk sahut cbrn die je . haha . aku msg je la Ust . then Ust reply . aku tnjuk je la bukti kat die . lame2 aku msg la sampai die dpt anak . after die dpt anak , aku stat tak msg die dh .haha . 


ha ! yg  ni plak cite sebelum spm . ka…

story yang aku copy dr Group In Facebook :)

Image
Saya sayang awak. Sungguh, saya tak tipu.” Lia membalas, “Ok. Saya pun sayangkan awak. Cinta awak. Mulai hari ini, kita dah jadi pasangan tau.” Aku membalasnya dengan kata-kata yang sama. Aku ketawa gembira dalam hatiku.
Haha..senang saja nak ‘tackle’ budak perempuan si Lia ni..cepat cairlah katakan..haha..lepas ni giliran si Fiona pula..tunggulah kedatanganku di Café nanti..kau pula jadi mangsa ‘couple’ aku..haha


“Awak, kita ‘couple’ nak tak? Kita dah lama kawan kan..apa salahnya kalau kita maju ke depan lagi.” Fiona senyum sambil berkata, “Lama saya tunggu awak cakap macam ini tau. Hehe. Saya terima awak. Tapi, ‘girlfriend’ awak tak marah ke?” Hatiku tergelak besar. “Haha. Saya mana ada ‘girlfriend’, semua tu kawan saja. Mereka saja yang anggap saya ni‘boyfriend’ mereka. Saya sayang awak seorang saja. Percayalah.” Fiona gembira mendengar pengucapan dusta dari bibirku, “Terima kasih Sayang. Saya pun sayang awak seorang saja.I love you.” “I love you too.” Balasku sambil…