Posts

Showing posts from September, 2013

Demam Peperiksaan :)

Image
Bismillahirrahmanirrahim.
Lamanya tak update blog. Hmm, maklumlah aku tengah final exam ni kan. Time study week pun tak sempat nak update pape. Time tak bukak laptop, idea mencurah-curah nak update, tapi bila dah bukak laptop ni tak tahu nak update mende. Ni pun sebab ukhti punya pasal tadi. Nak amik lagu nak masukkan dalam video dia. Huh -.- Ukhti ukhti ! Lawak betul lah dia ni. Semangat beno nak buat video TARIM dia tu. Tapi, bila nak masuk dalam FB, tak keluar pulak. Aku pun tak tahu kenapa.
*gambar hiasan*
Okay, nampaknya macam dah lari tajuk. HAHAHA :D Semalam exam MATH. Alhamdulillah, boleh la jugak buat. Soalan tahun lepas kan. Fuhh ! Terima kasih kepada Fadhilah, Fiqah, Yana, Wa dan sesiapa yang study sama-sama dengan aku kat bilik akademik tu. I love them ! Much :)
And harini aku exam HADITH. Pagi tadi, sedap je aku tido sampai la pukul 8.30pagi. Fiqah kejut pun aku malas gila nak bangun. Ngantuk sangat ! Dengan tak mengulang hadithnya. Bagus kan PELAJAR CEMERLANG APIUM ni? Haha.…

Liku-liku kehidupan aku -.-

Image
Assalamualaikum pembuka bicara, Sekeping gambar ku hidang seketika. Erk -.- Pelik je bunyi.

Hai semua orang :D Rindunya nak berblogging. Alhamdulillah, semua perkara dah selesai. Except, NAHU yang tak sudah-sudah tu -.- Uwekkkk ! Nak termuntah dh aku dibuatnya. Contoh ayat, contoh ayat ! Arrghh penat tahu tak !
Btw, tadi pergi makan KFC kat TESCO dengan Fiqah, Alia, Najihah dan Wa. Siot ah, lapar gila kot. Tapi serius perrgghh. Macam-macam liku kena tempuh sebelum dapat keluar tu. Urgh *big sigh* It's okay. Alhamdulillah. Kenyang juga akhirnya >.<
And bila balik buat Nahu sekejap kat Bilik Akademik. Target nak siapkan satu page je. Hahaha :D Pelajar cemerlang kan aku? Padahal ada 11 page lagi nak kena siapkan. Tapi, aku penat la tadi. Cehh, padahal keluar makan je pun -.- Hahah.
And, bila aku dah siap tu. Online kejap guna phone Fiqah. Sementara tunggu tu, bukak instagram. Pastu facebook. Hancur kot hati aku time bukak FB tu. Ya Allah, hanya Tuhan je yang tahu. 

Aku nampak status d…

Sometimes, I feel depressed with surrounding -.-

Image
Bismillah. Assalamualaikum readers :)

Kadang-kadang manusia berlaku kejam terhadap kita kan? Bukan kerana mereka dengki atau benci dengan kita, mungkin sebab mereka sendiri tidak sedar bahawa mereka memperlakukan sebegitu.
Aku juga bukanlah seorang yang perfect but, I'm still have my own feeling. Kadang-kadang aku rasa macam benci, nak cekik-cekik manusia yang pentingkan diri. Kadang tu, ada je yangbila ada masalah, cari aku. And bila aku ada masalah, semua buat tak tahu. Korang buat aku macam tak pernah ada masalah dan tak pernah nak faham apa yang aku rasa. Kadang tu, aku malu nak mintak tolong dengan korang.

Actually, main point kat sini, aku tak rasa langsung UKHUWAH yang diorang selalu sebut-sebut. Aku kadang ada rasa menyesal kenal korang. Tapi, bila aku fikir balik. Ada hikmah semua ni. Mungkin Allah nak bagi aku rasa dulu.

And mungkin jugak bila ada orang baca post ni, mesti dia akan cakap "Mungkin benda yang kita pernah buat kat orang lain, akan kena kat kita balik"…