Posts

Showing posts from September, 2012

Nikmat Perpisahan Insan Ber'couple'

Image
Assalamualaikum dan selamat pagi untuk hari study week yang ke berapa entah :D hehe "Aku memang sangat mencintainya. Tapi aku terpaksa clash dengan dia ." "Kenapa pulak?" "Sebab aku selalu ingat dia sampai aku selalu lupa Allah." Perghhh ! terbaiklah bro ! Alhamdulillah. Beruntung siapa dapat kekasih sepertinya. Bayangkanlah. Tentu dia sudah dapat merasai penangan cinta daripada Allah sehingga sanggup untuk berpisah dengan insan yang selalu disayanginya dengan cara yang salah. Ya. Begitulah. Memilih untuk berpisah kerana Allah adalah keputusan yang sangat bijak. Itulah pilihan iman sebenarnya. Apabila menyedari diri sering terjebak dengan dosa ketika ber'couple', iman yang ada dalam diri pasti akan menegur. Sangat terbaik orang yang sanggup menerima teguran daripada iman itu. ~ Cepat-cepatlah terima teguran iman di hati sebelum nafsu mengambil alih ~ Sememangnya terbaik. Itulah keputusan yang membawa manfaat buat dirinya dan kekasihnya. Bercintalah…

Hope and Forgiveness :D

Image
Assalamualaikum. I'm in a GOOD MOOD :) Night time was something magical. A quiet moment of the day. Everything seemed to be still, frozen as if nothing else existed. Often it's a time of rest for people. But some rise in the night to relish in the serenity it had. Those that do take this time to reflect on the day's happenings. It's at these times the person starts thinking of where he had been and look forward to what's coming. It's also a time for when they recollect their memories, bad or good and reflect upon themselves. Though right now, only bitter memories came to his mind. His past sins began to surface as mental images and he thought long of them. Bringing the past to the present, he thought of how badly it has damaged his life. Always he'd think of it as punishment for his past crimes. To be plagued with guilt for the rest of his life. To never be truly happy again. And how could he? He didn't think he deserved happiness. The past he was supp…

Best dapat layan orang yang macam err --'

Image
Assalamualaikum w.b.t

Kalau kita nak orang lain jaga hati kita , sebelum itu kita kena ingatkan diri kita terlebih dahulu . Kita pun kenalah jaga hati orang lain supaya hati orang di sekeliling kita tidak disakiti oleh diri kita . Kalau kita nak orang lain hormati diri kita , kita kena hormati orang tu dulu :) Supaya nama kita ini tidak di'jual' di merata-rata tempat . 
Seronok ke kalau kita sakitkan hati orang lain ? Ini ayat terus terang aku lah . Kalau ade sesiapa yang terbaca dan terasa , HARAP MAAF . Aku memang tak boleh tahan weh . Hati aku sakit gila kot ^^ Korang mintak kitorang faham korang kan ? Tapi , korang ada terfikir , korang tu faham kitorang tak ? Boleh jawab ? Silakan ya . 
Kalau rasa dah taknak bekerjasama dengan kitorang , okay GO ON ! Kitorang pun tak mati la tanpa korang weh . Kitorang buat liqa' tu untuk mendapat persetujuan ramai . Sebab kami mendalami erti hidup ber'MAJMUAH' Tapi korang , hargai kitorang tak melalui liqa' tu ? Kitorang pun…

Forget about the past --'

Image
Selamat Pagi dan Assalamualaikum semua ^^

My life becomes stress when PROBLEM comes one by one :'( I know that PROBLEMS comes , it means Allah love us . So , we should be grateful with that right ? And maybe HE miss HIS slave's prayer . Ya Allah , strengthen my heart to face your test that You'd given to me :) 
SMILE SMILE SMILE , Farah keep on smiling k ^^ Allah knows the best for you . You should be grateful because this test not comes while you're facing the FINAL SEMESTER EXAMINATION . Yes . Alhamdulillah again . Alhamdulillah alhamdulillah alhamdulillah .
Setelah banyak kebahagiaan yang menjelma dalam diriku ini , Allah selitkan sedikit kesedihan di kala aku gembira . It means , time kita gembira , kita lupa untuk bersyukur kepadaNya yang telah memberi kebahagian dalam diri kita . Manusia mudah alpa dengan kebahagiaan yang telah Allah berikan kepada kita :'( Seperti dalam surah Al-Asr " Sesungguhnya manusia ini berada di dalam kerugian "
Farah , what is …

Here We Are ! Majmuah Empat Terus Ke Hadapan InsyaAllah :) Ukhuwah Fillah ^^

Image
Assalamualaikum sahabat sahabat :D 
Hari ni aku tak berapa sihat sebab maybe aku tak cukup rehat selepas banyak kerja yang kena siapkan pada minggu lepas dan minggu ni. Minggu lepas ialah minggu yang paling SIBUK untuk aku dan classmate² aku. Sebab last week kitorang ade REHLAH BERSAMA ORANG ASLI kat Kok Lanas :')
Me as a PHOTOGRAPHER for my class need to capture all photos in each program that the had set for the REHLAH ^^ MasyaAllah , penatnya tak terkata. Maklum la kena berkejar sana sini. Semua slot aku kena capture gambar. Tapi itu tanggungjawab aku kan. Aku tak kesah pun. Sebab masing² telah dibahagikan kepada tugas masing². So , FAIR AND SQUARE la kan. So, aku diamanahkan untuk conduct bahagian hadiah & cenderamata dan MULTIMEDIA is part or my duty for this REHLAH. I dont mind because aku memang minat bahagian ni. Daripada diorang bagi bahagian memasak lagi PARAH aku nanti. Haha kalau bagi aku bahagian tu, aku just nak cuci pinggan and kacau² lauk je. Taknak potong² bawan…