Posts

Showing posts from May, 2012

Omey gila mereka . They are part of my SUPERHERO :)

Image
Assalamualaikum ladies and gentleman . Mood : Seronok + Happy + Takut  Dah siap kemas barang . Harap Maklum . Wahahaha .
Sekarang ni semua barang aku dah settle . Alhamdulillah Allah permudahkan segala urusan . Syukur Ya Allah . Cuma hati ni yang tak tentu hala rasenya . Pikiran tu duk bayang macam macam . Biaselahh nak masuk ke alam kehidupan yang baru . Untunglah ade MOTIVATOR terbaik .
Okay okay kembali ke pangkal jalan . Actually , aku nak cerita pasal Sambutan Hari Guru kat Taayah . Tema tahun ni " BACK TO SCHOOL " Omeyy gilaaaa cikgu cikgu pakai baju sekolah . Haha . Korang nak tgk muka-muka cikgu kitorang yang omeyy omeyy tu ?


Omey gilaaaa Ustaz Karimmmmmmmm . Sir nampak cam ketua GANGSTER !

 Selamber gilaa Teacher Syahadah pakai tudung pendekk >.<  Muahaha . Omeyy kan Cikgu Ain ? Macam Form 1 . Hahaha

 Fesyen apa yang Cikgu Umi pakai aku pun tak tahu . Pakai bantai saja . Haha . Sir nampak cam budak jahat gilaaaaaaaaa >.<

Cikgu Mardiana omeyyyyyyyyyyyyyy…

Bila aku jatuh , dia yang bangunkan aku kembali . Thanks Allah . ℒℴνℯ .

Image
Assalamualaikum ladies and gentleman .  Cantik omey handsome korang arini ye :) btw , mulakan membaca post ni dengan mengangkat kening .

- First -
Dear , saat aku DOWN . Aku luahkan kat kau . Aku pun tak tahu kenapa . Maybe aku rase kau je yang boleh paham aku . Even , baru berapa minggu kita contact balik . Time kat Taayah dulu jarang nak sembang ngan kau . Bukan jarang , aku rase boleh kira kot . Selisih pun , macam tak kenal je . HAHA . 

- Second -
See , Allah nak sambungkan silaturrahim kita dengan cara begini . Perhaps ! InsyaAllah .  p/s : aku serius takut dengan ujian penempatan BA tu . otak tumpul sudaa . haha

- Third -
There ! The evidence that you care for me . Bagi aku semangat balik . Bukan senang nak jumpe orang macam kau . Orang lain , aku luah bende yang same . Takde lah sampai berjela kata-kata semangat macam tu . btw , THANKS A LOT .

- Fourth -
Amekaw , ayat aku nak bagi diri sendiri semangat balik . HAHA . Kau , sambung bg semangat lagi . Superb lah kauu ! Sayang kauu *f…

Kau KAWAN , SAHABAT , TEMAN , RAKAN and whatever .

Image
Assalamualaikum ladies and gentleman :) Mulakan membaca post ini dengan mengangkat kening .

Kawan , aku sayang kau KAWAN .
Sampai bile-bile pun kite tetap kawan tau .
Sebab aku SAYANG kau sangat-sangat .
He's my BESTFRIEND :)
Thanks Allah for borrowing HIM to me . 

Credited to him :)

No mention here . Sorry . Muahahaha .

Good boy can get a good girl right ?

So , GOOD LUCK man !

Kahwin jangan lupe invite aku tau . Aku bagi kau hadiah besar punya :)
Kbai :) *hearing Stacy's perfomance on MANIA last Saturday .

SENGAL

Image
Assalamualaikum ladies and gentleman .
Mulakan bacaan post ini dengan senyuman :)

Malas nak ulas pape . Paham paham sendiri je lah ek . 
Fyi , ni SEPUPU aku . 
See ? Ape gune SAUDARA macam ni kan ?

Nak senang , cakap je lah face to face .

Ape susahnya ?

Aku boleh hide ko dari nampak status aku .

Takde la aku REMOVE ko .

Ade otak , gune la weyyy .

Ni tak . Mane terjah aje . Memang susah la orang nak kekalkan kau jadi friend .
Biase lah masing-masing dah besar kan .
Buat hal masing-masing je lah .
Otak masing-masing dah hadam dgn kehidupan dunia kan .

 Ni lagi sorang . Menempah maut letuwww .
Nak kne jugak tu . HAHAH . 
Tunggu la kauu . Suatu hari nanti . 
Aku lagi suke list friend aku berkurang .
Daripada friend dengan orang yang tak betul cam korang .
Haaa . Kan aku dah cakap bnde tak baek .
Well , aku takkan cakap camni kepada orang yang baik dengan aku .
So , pikir la sendiri okay .
Korang dah besar pun .
btw , kalau nak cakap pape .
Cermin diri sendiri dulu okay . 
Aku terima …

FRUSTRATED .

Image
Assalamualaikum dear readers .

FARAH AIDA KUAT ! 
FARAH AIDA TAK KUAT SEBENARNYA .
DIA FRAGILE .
Someone , she need your shoulders .
Someone can help her now ?
She's crying now . 
Yes . She's crying .
For the first time in 2012 .
Who make she cry ?
SOMEBODY ! Yes . It's SOMEBODY .
Wanna know ?
It's okay . SOMEBODY tu not IMPORTANT now .
So , no need to mention here .
The most IMPORTANT now is she need someone to lend your shoulder to cry . 
Anybody ?
No ? It's okay guys .
She said , she'll cry on her bed only . 
Thanks ! Kbai . Peaceyaww :D


Twitter

Image
Assalamualaikum semua . Selamat petang .
Lama kan aku tak update .
Entah la . Semenjak bermenjak-menjak ni , aku akde story ahh .
Aku banyak lepak kat twitter . TWITTER best wooooooooooo >.< Try lahhh !

Sebab kat twitter , kita boleh luah ape saje . Takde sape nak marah .
Kalau Facebook , tulis sikit je , mesti ade yang nak kutuk , ade je yang terasa, ade je yang nak blame , ade je kisah .
Kat twitter semua orang cool mehh .
Semua macam buat hal sendiri . 
Twitter jadi laman sosial yang kedua buat aku sekarang .
Tapi , tapi , tapi dan tapi
Aku tak tinggalkan Facebook . Aku still on Facebook . Mane tau ade berita penting ke . Ye dak ?
Twitter tempat luahan . Facebook tempat perbincangan . Blog tempat bercerita . Iyaaa . Ini itu begitu begini . Yeah
Ape aku merapu ni weyyyyy >.< Entah laa . Macam ni lah keadaan kalau tak ade story .
Hmm , sekarang ni semua orang dah sibuk-sibuk kemas barang nak masuk universiti masing-masing .
Sibuk ke sana ke mari dengan membawa pelbagai k…

Komen , terasa , UNFRIEND .

Image
Assalamualaikum readers , bajeters , laserers and what ever :)
Selamat Sore . Peace :D

Bace entry ni dengan buat muka comel . CHEESE :)  Haha . Abaikan . Jom dengar cerita !


Ini story semua sebab Raja and Wan la . Errgggghhhhhhh *buat muka cam gambar kat atas . Kalau bukan sbb Raja pergi suruh Wan cakap kat aku yang die mintak maap kat aku yang aku terasa tu , Wan takkan tahu . HAHA . Bongok punye Raja ! Aku sepak kang -,- Haih . Lain kali , buat bodoh dah la . Nak add balek , add senyap senyap . Jangan cite kat Wan . Dah la die suke tulis status memalukan orang . HAHA .
btw , actually aku takde niat pun nak UNFRIEND ko . Tapi , maybe angin aku time tu tak berapa elok , then kau pulak pegi komen mende yang merepek . Mane tak naik angin cam gajah aku jadinya . Langsung kau kena UNFRIEND . Bak kata Wan , tak pasal-pasal kau kena UNFRIEND . Wan siap kata lagi aku ni kejam la ape la . Dah la kau baik bla bla bla . Aku jadi ase bersalah la plak . Tapi , nak buat camne . Bende dah jadik . 
T…

Fairuz Maizan , please read this !

Image
In the name of ALLAH , the Most Gracious and the Most Merciful . hye readers , Assalamualaikum .

Sayang , Happy Belated Birthday . Sorry wish lambat sebab time hari birthday kau tu la hari yang sangat sibuk bagi aku . I'm really sorry okay . Fyi , aku tak pernah lupa birthday kau setiap tahun . 
WISH FOR YOU
Best of luck on your future .
Jaga muka .
Jangan sesekali lupe aku .
Jaga diri .
Jaga iman .
Jaha aurat . 
Jaga pergaulan .
Study baik-baik *kita dah jauh
Semoga Allah menjagamu untukku untuk hari-hari selepas ini . Kerana aku semakin jauh dengan kau . Walau bagaimanapun , aku takkan lupa untuk mendoakan kesejahteraan , keselamatan , kebahagian untuk kau . May Allah bless our ukhuwah (:
Doakan aku kat Kelantan tu . Jauh amat . Dari utara ke timur . Tapi takpe , kat sane ade orang offer nak jage aku  . Kalau ade masalah , die la kaunselor aku . Kalau aku ade masalah kewangan , die lah banker aku . HAHA . Kau ? Kat Seri Iskandar right ? Jauh tu dgn Kelantan . Tapi , kalau ade rase nak ja…

My Superwoman :)

Image
In the name of ALLAH , the Most Gracious and the Most Merciful . hye readers , Assalamualaikum . Mak yang TERHEBAT di dunia !
>> Mak , Selamat Hari Ibu ♥ Pengorbanan yang tidak terhingga sejakku lahir hingga hari ini . Terima kasih mak . Mak ialah wanita terhebat di dunia . Walaupun aku tidak sehebat emakku tetapi aku tetap berbangga denga kehebatan yang emakku miliki . Mmmuuuahhh , sayang mak erat-erat ♥ :') Thank for all your sacrifice that you'd done . >> You're my superhero in my life . You're the first and you're last for me MOM :') Maaf sekiranya adik banyak buat salah ngan mak . Bukan sekiranya , memang banyak . Doakan adik dapat melanjutkan pelajaran ke Kelantan dengan baik . Doa mak amat diharapkan kerana doa ibu selalunya dimakbulkan . 
Adik tahu adik bukan anak yang baik untuk mak . Adik bukan anak yang solehah buat mak . Tapi , adik tetap anak mak sampai bile bile kan . Sampai syurga . Amiiiin . Adik akan berusaha untuk buat gembira …

DARAH DAGING

Image
Assalamualaikum lovers , laserers , bajeters and all .

Hari ni ase seronok sebab there's something new . HAHA .Okeoke . Abaikan itu . Balek kepada tajuk entry kita . TAK SUKE STATUS AKU , REMOVE , UNSUBSCRIBE , BLOCK JE LA AKU OR WHATEVER .Aku buat CAPS LOCKand colour MERAH tu sebab first time aku terasa gila vavi kat orang lain . Masalahnya darah daging sendiri yang buat kat aku camtu . Sumpah . Memang aku takkan amik tahu pasal diorang . Lantak pi . 
Korang tengok gambar kat atas tu . Okay . Memang takde tag nama aku or whatever . But , aku terasa la sebab yang komen semua tu adalah darah daging aku sendiri . Colour merah , biru pekat , biru muda and hijau tu la darah daging aku . Yang ungu tu mungkin member kepada tuan empunya status .
Okay , sekarang ni aku nak tanya korang . Facebook ni public kan ? Semua orang berhak nak buat ape pun kat Facebook sendiri . Nak tulis status setiap minit , nak upload photo sampai berjuta orang like , nak like berjuta-juta ke hape ke . Terpula…

SOMEONE ELSE

Image
In the name of ALLAH , the Most Gracious and the Most Merciful . hye readers , Assalamualaikum .

Hati ni happy .
Hati ni gembira .
Hati ni seronok . 
Hati ni rasa tak saba .
Hati ni eksaited .
Hati ni lega .
Hati ni puas .
Tapi , hati ni FRAGILE .
Sebab maybe aku tak kuat .
Aku tak tabah .
Aku tak kukuh .
Aku forever alone .
Aku lemah .
Aku lembik .
Aku bukan kawan yang baik .
Aku tak reti nak nasihat kau .
Aku just boleh tengok 
dan buat ia sebagai teladan .
Thank btw .
You make me lost something .
Something that important on me .
You never know .
I love you actually .
But , you try to be someone else .
I can't do anything .
You change from yourself to someone else .
I never know that someone else . 

Empat Tujuh

Image
In the name of ALLAH , the Most Gracious and the Most Merciful . hye readers , Assalamualaikum .
8 Mei , aku dan friend empat tujuh yang lain pergi berKUNJUNG ke rumah Teya . Best gilakkkkk . Sedap gila mak dia masak . Okay . Bukan mak dia je yang masak . Teya sekali . Ngehngehngeh :) 

Yang join trip ni ialah FARAH AIDA , SITI KHADIJAH KHALILAH , NASIHAH , FAIRUZ MAIZAN , ANIS SYAHIDAH , HAJAR MASTURAH , TASNIM , AMNA AFIQAH , MURSYIDATUN ADILAH , WAN SYAZWANI , SITI SARAH , NATASYA NAIM , ANIESAH , NURKHALISAH , NAJIHAH AZALAN , WAN NUR FARHANAH , NUR FATIHAH & AMIRAH MAD NADZRI :)
Semua sanggup datang dari jauh except budak ipoh la semata-mata nak makan masakan Teya & ibunya . HAHA . Memang pasar malam habislahh aritu . Sian jiran tertangga Teya . Kena hadapi jerit pekik kitorang aritu . Nasiblah . Sape suh jadi jiran Teya kan . HAHA . Tak pasal-pasal je diorang kena . HEHE . Nak buat camne kan . Ni last jumpe before semua bawak haluan masing-masing . Lepas ni konfirm semua sibu…

Universiti Malaya

Image
In the name of ALLAH , the Most Gracious and the Most Merciful . hye readers , Assalamualaikum .
First of all , syukur ke hadrat Illahi . Thanks God for everything that you'd planned for me . It's great . Alhamdulillah and thanks a lot to everyone that had prayed for me :) May Allah bless you all fiddunia walakhirah . Amiiin . I know that HE knows what is the BEST for me right . So , I'mpleased with HIS provisions . InsyaALLAH . Pray for me . Thanks :)


Alhamdulillah , aku dapat melanjutkan pelajaran ke UNIVERSITI MALAYA bagi jurusan ASASI PENDIDIKAN ISLAM . Alhamdulillah . Jurusan kakak ipar aku dulu . Senang sikit nak tanya pape . Abang aku pun ade . Lagi senang . Yeeeeehaaaaaaaaaaaaa ! Alhamdulillah .
Yang dapat UM : 
Farah Aida , Alya Syazwina : Asasi Pendidikan Islam Nursyafiqah & Afifah : Asasi Syariah 
Semua budak kelas aku . Alhamdulillah . Tapi , tak sure diorang nak pergi ke tak . But , I'm always pray that they will accept this offer . Bukan calang-calang orang …

SAYANGNYA ALLAH PADA PEREMPUAN .

Image
In the name of ALLAH , the Most Gracious and the Most Merciful . hye readers , Assalamualaikum .
♥ SAYANGNYA ALLAH PADA PEREMPUAN ♥

••► Siapa kata jadi perempuan tu SENANG ?
Nak kena tutup sana , tutup sini .

~ Tengok budak lelaki , pakai baju pagoda pon orang tak bising .
Perempuan, stoking pon kena pakai . 
~ Cuba suruh budak lelaki jadi perempuan satu hari , konfem tak tahan bertutup semua .
Tapi, perempuan cool je . 
~ Tengah panas pon boleh lagi pakai jubah , hebat kan perempuan ?
••► Siapa kata jadi perempuan tu senang ? 

Tiap2 bulan , mesti ada penyakit . Nak pergi kelas pon susah .   Kalau boleh , masa tengah jalan tu nak je meraung sbb sakit . ~ Cuba tengok budak lelaki , selamber jek . Kadang2 setahun sekali pon susah nak dapat sakit .
Tapi , perempuan hidup berpuluh puluh tahun dgn penyakit tiap tiap bulan , survive je . Tengah2 sakit pon boleh senyum lagi sampai orang pon tak perasan yang dia sakit ~ Hebat kan perempuan ?
••► Siapa kata jadi perempuan tu senang ?
Hati ni Allah jadikan lemb…