Posts

Showing posts from March, 2012

HARI BERSEJARAH UNTUK BATCH 47 ;)

Image
In the name of ALLAH , the Most Gracious and the Most Merciful . hye readers , Assalamualaikum .

wajah aku selepas mengambil result :))
akhirnya , semuanye dah terjawab . Segala keresahan sudah terlerai selepas jam 11 pagi semalam . ALHAMDULILLAH ya Allah . Dia telah mengurniakan keputusan yang terbaik buatku . 
Terima kasih kepada ahli keluarga , guru-guru , rakan-rakan , sanak saudara dan semua warga Sekolah Raja Perempuan Taayah yang tidak terhingga sehingga saya boleh mendapat kecemerlangan dalam SPM 2011 . Tanpa anda , siapalah saya :)) THANKS A LOT ♥

TERIMA KASIH JUGA KEPADA SESIAPA YANG TELAH MENDOAKAN KEJAYAAN SAYA .
first first sampai , aku nampak muka Atikah Taharin dlu . HAHA . die tegur dari jauh . then die tnye '' Farah , kau bukan amek STAM ke ? '' . Aduihhh , soalan ni la paling malas aku nak jawab . Dengan selamba aku jawab '' aku tak balek pun , HAHA '' *gelakjahat*
lepas tu , jalan la pg pintu masuk DEWAN KERAMAT tu . dengar cerita takde sorg…

hye SAYANG ♥

Image
In the name of ALLAH , the Most Gracious and the Most Merciful . hye readers , Assalamualaikum .


HyeKhalil and Eiraa :))
Happy ye korangg . Kantoi ! muahahahahahaha . Scandal ye ?
Kbyeeee .

Karnival Pengajian Tinggi Negara Kali di Arena Square ;

Image
In the name of ALLAH , the Most Gracious and the Most Merciful . hye readers , Assalamualaikum .


ni muka mintak panggggg tak =.='

Ouhh , ni Universiti Idaman aku . Hopefully dapat masuk :))

tak sangka dapat sarung jubah ni ;

Ouhh retissss ^^

Kfine , memang sesak sungguh karnival ni . Kadang tu ade je yang tak berkenaan datang saje-saje memenuhkan ruang yang ade . Aduiihhhh , parah betui orang macam tu kann . Nak kira berlaga punggung tu susah kot . Banyak kali sangat . Tak sengaja kann . Semua berebut nak pergi cari INFORMATION kat booth2 yang ade kat situ . Elllehh , yeke nak cari INFORMATION ? or nak goodies die je ? HAHA . aku letuwwwww . padahal U tu tak tawarkan untuk aliran SASTERA pun . aku maen bedal je lahh . maklum la FREE OF CHARGE . Sape taknak kan .

Dialog biase ketika mengunjungi booth universiti-universiti kat Karnival Jom Masuk U :

Pakcik A : Cikgu ke ?
Aku : Tak , lepasan SPM .

Pakcik JPA : Cikgu ke ?
Aku : Tak .
Pakcik JPA : Ade muka pendidik la 
Aku : :)

Akak A : Kerja ke ?

Aku rindukan persahabatan bersama kau :))

Image
In the name of ALLAH , the Most Gracious and the Most Merciful . hye readers , Assalamualaikum .

FARAH AIDA ABU HASAN & FAIRUZ MAIZAN SAZELI♥ Cehhhhh , sekarang kat Facebook semua nak letak DP from BAKTI's . semad kann ? sukesuke . 
Kfine , sekarang ni aku nak story pasal friendship aku ngan someone ni yang dah lama terpisah *bajet sekolah laen laen* . Yelahh , kelas sudaa laen maa . Amat susah untuk berkomunikasi . 
Bile dah keluar sekolah , baru lahh boleh berkomunikasi seperti biasa melalui Facebook . Fairuz , sumpah ! AKU RINDU KAU GILA-GILA and AKU SAYANG KAU GILA-GILA . yelahh . kat sekolah aku tak pernah aku laungkan perkataan SAYANG KAU GILA-GILA tu kuat kuat kann . segan doe . segan dengan friend yang laen . nanti mesti dme cakap aku over-feeling plak . 
akhir tahun lepas , lepas abes exam PQS . orang laen meraung-raung sebab fon masing-masing kena rampas . aku ? meraung-raung nak jumpe kauu . sebab aku sedih nak tinggalkan kau dan kenangan kita di sekolah dahulu kala . kau…

post ini untuk mereka yang berkenaan ;)

Image
Assalamualaikum ;)
bila ratu LIKE menyerang Facebook aku , macam ni lahh jadik nye . 

bertingkat-tingkat notifications kat tepi tu *made by Nur Farzana*

 ni sorang lagi . adoyai . tapi , best gak kan . dapat jadi retissss sebentar . HAHA *made by Mai Ahha*

 tengok tu ! tu baru sikit kot . before this aku dah bukak . bile bukak lagi sekali , tgk camni . terkejut beruk aku . HAHA *again made by Mai Ahha*

Mai , awak tengok ni ! semua photo saya awak LIKE . btw , thanks sebab membuatkan saya menjadi retissssss hari ni . HAHA .
p/s : memang lahh awak dah bagitahu saya yang awak nak mulakan operasi mengLIKE awak tu . tapi , saya tak sangka sebegini rupa . banyak nak mampos ! btw , THANKS A LOT dear :DD dapat jadi retissssss sekejap . HEHE :) 
this post is credit to her -----> Mai Ahha :)
SELAMAT MALAM xD

ENTRY TIDAK BERTAJUK =='

Image
hye readers :)

coklat pemberian dari IBU TERCINTA ♥ thanks mummy . LOVEYOU .
*eh , ade phone aku la kat situ 

malam ni tak tahu la mood aku menggila nak buat macam macam dengan internet yang digunakan secara FREE *kakak aku bayar* ni 

FACEBOOK =..=' *favourite kot*

BLOGGING :) *semestinya lah kann*

EDIT PHOTO ^^ *lame dah tak menceburi bidang ni , tapi saya tak sehebat mereka yang laen*

YOUTUBE ;) *puaskah tak habes habes . ulang banyak kali pun takpe*

TWITTER --' *ngan tini zati yang takde FB dan yang lain lain . bajet yang lain tu takde FB*



banyak kan aku bukak ? sampai dah tak muat ruangan kat new tab tu . HAHA . kerja gila pada malam hari . al-maklum lahh , terkejut dapat berita result keluar 21 Mac 2012 . geruuunnnnnnnnnnnn ! pray for me , 12A's
Pen-Off !

NONSENSE !

Image
Hye readers ;) ASSALAMUALAIKUM . in the name of ALLAH , the Most Gracious and the Most Merciful
semalam time syok online dalam pukul 11lbey camtu la kan . tetibe ade sorang minah ni tetibe je say HAI kat aku melalui chatbox . aku pun say HYE balek kat die . then , bile dah melalut sampai mane entah . tibe tibe die tuleh cam kat bawah ni ,

typo pulak satu hal . satu hal lagi ape motif die entahh . tulis 'ang ni ad pape ek ngan ________ ?  *opppss , jangan pk bukan bukan okay . saya tiada BF :) hmm , mane die dapat cerita aku pun tak tahu . tengok tu . banyak kan soalan aku bagi kat die ? betapa peliknya soalan die tu  . then , aku mntk penjelasan , die just cakap ade la sumbernya . puihhhhh ! baek tak payah cakap kalo camtu jawapannya . adoyai .
naek pening aku kalau melayan karenah budak camni . dulu pun camtu jugak . entah la . aku pun tak tahu nak cakap camne kat die . malas la nak layan sangat . lagi dilayan lagi banyak soalan yang merepek die bagi kat aku nanti , so better senyap d…

ouhh , it's around the corner .

Image
Hye readers ;)
Apa khabar pelajar-pelajar SPM 2011?? 
Berdebar ??
Ya ! Itu sudah pasti .
Hari demi hari,debaran kian memuncak ! Hujung bulan Mac menjadi penentu segala hasil usaha kalian selepas 11 tahun di alam persekolahan . Bayangkanlah . sudah 11 tahun . bagaimana hasilnya ??

SPM is equal to SIJIL PELAJARAN MALAYSIA or SIJIL PERGI MATI or SOALAN PALING MUDAH ? ouhh , i'm just kiddin'

SPM 2011 RESULT WILL BE ANNOUNCE ON MARCH 21 , 2012

is it true ? hopefully it's TRUE because I can't wait for a long time *bajetpandai . laen lha budak MRSM AND SBP cakap camni . tak heran sangat lha kan . HAHA . eh , budak TAAYAH pun pandai-pandai ape . betul takk ?

hopefully I can achieve like that :)

angan-angan aku nak dapat straight A macam dia . tapi , tak de lha sampai 20 subjek . tak mampu den . 12 pun dah terkapai-kapai . HAHA . 


ingat senang ke nak dapat A+ semua ? amatlah payah . tapi , ianya TAK MUSTAHIL kan ?

doa yang tak putus  putus :)
tetapi , ingatlah wahai sahabat seperjuanganku …

SAYA AWAK ;)

Image
HATIMU MILIKKU by NERA 

dalam shower , aku selalu nyanyi lagu ni . first frst masuk skola . kawan-kawan aku selalu tanya , kau masuk AJL ke berapa Freda ? HAHA . aku gelak jea :) don't know what to respond . sorry ye friends . actually aku admire gila la lagu ni . tiap tiap ari dengar pun tak jemu kut . 
kadang tu aku saje je nak nyanyi part '' DI SISI MU AKU TERDIAM SERIBU BAHASA '' sebab aku nak sebut perkataan AKU time kita sedang practise guna word SAYA AWAK dalam kehidupan seharian . lagu je terkecuali untuk sesi bayaran . so , aku amek kesempatan tu untuk menyebut perkataan yang sekian lama tak sebut *beria , padahal tak sampai 3hari pun .
finally , aku kena bayar RM2.20 . kiranya 11 kali je la aku lafazkan pekataan selain SAYA AWAK tu . sebenarnya banyak kali je , tapi disebabkan diorang ( Doah , Abi , Mokdek , Wiwi , Tymah , Tini , Syeera & Auni ) tak perasan , aku terlepas dari bayaran tu . HAHA , sape suruh tak ALERT kan ? aku begitu ALERT kalau diorang …

do you MATURED ?

Image
hye , Assalamualaikum

now , aku suka sangat hear this song . because of the lyrics :)
Puaskah kau lukai ku Puaskah kau sakiti ku Puaskah khianati ku Puaskah oh sayangku
Di manakah nuranimu Di mana akal sehatmu Sekarang kau campakkan ku Setelah kau dapatkan ku
Mungkin hanya bila ku mati Kau ‘kan berhenti ‘tuk menyakiti Sampai kapan aku begini Terus begini Terus engkau lukai
Ingatlah saat yang lalu Saat kau peluk diriku Tapi kini semua lalu Kau tegar khianatiku
hmm , maybe menggambarkan feeling aku sekarang ni kut . whateva lha kann . LET BYGONE BE BYGONE faraa . Takdir Allah kau takde rezeki nak kekal dengan dia . so , PASRAH je lha . aku pun tak kesa sangat . tak mati pun kalau takde die . 
REMOVE FRIEND ? benda yang paling orang suka buat kat MUKA BUKU bila sakit hati dengan orang tu kan ? actually tu semua benda BODOH . sebab takkan lha sebab sakit hati nak remove orang tu terus ? UNMATURED betul manusia tu . kalau aku , wat bodo dah lha kan . tak payah lha nak tunjuk sangat perangai UNMATURED tu . dul…

family must come first ♥

Image
SALAM ALAIKI :)

♥ LOVE ♥
ACTUALLY , ni tak cukup ahli lha . HEHE . ahli keluarga asyik bertambah dari tahun ke tahun *alhamdulillah . so , susah nak dapat gambar yang the LATEST :)
now , I wanna share aboutFAMILY MUST COME FIRST :)
nowadays , kita dapat lihat fenomena remaja yang semakin merunsingkan pelbagai pihak *ayatkaranganBM . antara faktornya ialah KELUARGA . means FAMILY ni memainkan peranan yang SANGAT BESAR dalam kehidupan seharian kite kann ? *pleaseanggukkepala
so , it also means that kite mesti utamakan KELUARGA kita . ape pun yang kita nak buat dalam dunia ni , kite mesti utamakan FAMILY kite dulu . nak tahu kenapa ? sebab FAMILY kita lha orang yang PALING RAPAT dengan kita . diorang ialah orang paling mengenali diri kita dari orang laen kan ? 
point nak cakap kat sini ialah dalam apa jua keadaan sekalipun , kita mesti dahulukan KELUARGA kita . jangan pernah sesekali kita abaikan KELUARGA kita . finally we'll regret in the future . TRUST ME ♥ 
APPRECIATE YOUR FAMILY BEFORE T…

NEW BORN again :)

Image
SALAM ALAIKI :)

Muhammad Hasif Danish bin Shuhaimi
my sister have got a new baby on Feb 18 . alhamdulillah . rezeki Allah . hopefully can grow faster . HEHE . he's the third child of my sister's childrens . hopefully will get new , new and new again . HAHA .
IT'S ALL ALLAH'S GIFT FOR MY SISTER . Thank You Allah for giving us another generation to  defend ISLAM . InsyaAllah .



Twenty Twelve ^^

Image
SALAM ALAIKI :)
bersawang kot belog aku ni ye . HEHE . al-maklum la dah jadi STAM sekarang ni :)


today , i want to share with you about my condition at school lha . SERONOK amat ! tapi , yang tak syoknye sebab selalu kena AIM je . sebelum ni tak pernah pun STAM kena AIM . geram betul lha . maybe sebab cikgu tgk muke2 nakal yang masuk STAM ni kann . tak percaya kat kitorang langsung kot . HAHA . sampaikan jage f1 pun , cikgu bagi kat budak baru . DAHSYAT kan ? tapi tu la REALITInye :)
MUET :) semua EXCITED lepas dapat buku ni . tak tau la nape excited beno . ke hulu ke hilir usung buku ni je . sebab cam cantek je kan ?  HAHA

kehidupan sebagai seorang yang sudah bergelar LAPAN BELASS is very DIFFICULT ! it's because , i've to make the decision on my own lha . ape ape pun kena buat keputusan sendiri . ye lha . untuk masa depan aku gak kan . tp , aku ni dah la jenis tak pandai nak decide sendiri :)

abaikan budak ni =.='

peace :D

hye jerawat . eh , hye Hanan :)
*takde motif letak photo …