Ujian ketika ujian.



Hmm, aku tahu masa ni tak sesuai untuk aku update blog. Better aku study untuk exam maqal esok. Tapi, apakan daya kan. Kalau nak update later, macam tak best je. Feel takdak. Hee

Seminggu lepas aku ada luah perasaan kat seseorang yang aku suka kat dia, and maybe he assumed that aku bergurau dengan dia sebab kitorang memang suka bergurau each other. Setiap hari aku cakap benda sama kat dia until dia pun rasa rimas dengan aku. Haha. Lantak ah ! Aku nak cakap jugak.

And semalam aku hampir dapat jawapan yang aku nak. And it really really dissapointed me you know. You know the feeling when you've been rejected by someone that you assumed that he can be the right pious to you? Maybe yes and maybe no.

As usual, perempuan kan. Mane boleh tak menitis airmata kalau kita dapat tahu orang yang kita suka tu actually dah berpunya kan. Eventhough dia berpunya bukan sebab pilihan dia sendiri. And maybe because of his family. 

Kecewa? Takpayah cakap la wey. Mengalir airmata aku kot. I don't know why. Aku baru je suka dia berapa hari. And aku boleh mengalir airmata macam tu sekali. Aku ikhlas taw dengan dia. Aku kenal dia bukan sekejap, lama dah. Cuma perasaan suka tu je baru timbul. Naseb baek harini exam mutolaah je wey. Haha. Tapi, kalau exam lain pun aku rasa aku boleh kawal lagi benda ni sebab prinsip aku aku takkan abaikan pelajaran aku disebabkan perasaan aku. No way ! Perasaan mak aku kat rumah tu lagi penting la wey.

Hmm, nak tidur malam pun susah. Tapi, aku tak tahu la sebab dia ataupun aku dah tidur time antara maghrib isyak tu. Hahaha. Teruk ! Bangun pagi pun aku rasa macam entahlah. Kecewa tu still ada. But, nak buat macam mana kan. Bukan jodoh aku lettuw.

Tapi aku pelik sangat. Kenapa dia tak bagitahu terus je time aku confess haritu? Ergh. bila aku tanya dia. And jawapan tu memang aku dah agak. Dia ingat aku tak serius pasal benda ni.

Lagipun, aku boleh je buat biasa dengan dia lagi. Takkan la sebab perasaan aku kat dia, aku jauh dengan dia kan. Tak professional dowh camtu. Best sebenarnya kawan dengan dia. Aku buat lawak, dia gelak je even benda tu takde la lawak mane pun. Haha. Lantak lah. Bukan jodoh aku dengan dia. Dia pun cakap, mungkin aku akan jumpa yang lebih baik. Yes, memang semua orang boleh cakap benda tu, tapi aku yang mengalami benda tu sakit tahu tak? Tapi depan dia aku buat chill je. Haha. Takkan la tunjuk sangat aku kecewa dengan dia kan.

Hmm, bila difikir balik. Kenapa la aku abaikan orang yang sayang kat aku tu. Haa memang padan muka aku kan sebab tak pandai nak hargai orang lain. But, sometimes aku bukan tak hargai dia. Aku dah cuba taw caring pasal dia, dengar masalah dia bla bla tapi dia macam buat tak tahu. Ergh ! Benci. Haha. Tapi, bila aku dalami semua benda ni, yes, aku perlu hargai orang yang sayang kat aku. Jangan menyesal kalau suatu hari nanti, perasaan sayang dia kat aku tu akan hilang. 

And mungkin dia tak sweet sekarang, mungkin dia akan sweet lepas kahwin. Wakaka. Okay. Aku rasa aku perlu buang semua ni. Aku dah penat dah asyik ditolak je. Haha. Dulu pun aku pernah ditolak jugak. Tapi, aku tak malu sebab aku menzahirkan apa yang aku rasa je. Aku memang jenis yang open. Kalau aku suka, aku cakap je aku suka. Kalau aku sayang, aku cakap sayang.

And from now on aku kena anggap semua lelaki yang hadir dalam hidup aku tu KAWAN. Not more than that. Aku dah penat. Seriously dah penat. Penat wey. Gila tak penat. Haa kan banyak penat tu. Haha. Syoknya jadi Anis Tasnim. Dah ada laki yang nak rindu rindu, nak gedik gedik, nak manja manja, nak share masalah ke apa ke, argh ! Apakan daya, jodoh belum bisa ditemukan. Haha.

Most likely aku banyak gelak dalam post ni kan. Tak semestinya aku tak serius benda ni. It just aku taknak terlalu melayan sangat perasaan aku yang bodoh tu. Banyak lagi benda lain yang lebih awla lagi. Ala benda benda camni , small matter je. But, once aku betul-betul serius aku takkan biarkan orang yang aku sayang tu , tinggalkan aku sorang-sorang , jangan terlalu berhubung dengan girl lain . Ini bukan sebab nak kongkong. But, itulah aku. So, takde sape boleh halang.

"Kecewa di hati sendiri boleh diubati tapi kecewa hati seorang ibu macam mana nak ubati?"

Sekarang aku tahu siapa yang perlu aku SAYANG :) Kecewa sekali, tak bermakna aku akan berhenti berharap pada orang lain rite? Mungkin masa sekarang, aku perlu dalami semua benda ni. Ini dinamakan pengalaman. And satu je aku nak pesan. 

JANGAN MUDAH JATUH CINTA.

Aku sangat merindui diri aku yang dahulu yang mana aku takde perasaan pape dekat lelaki. Ya Allah, sangat rindu diri aku yang dahulu. Kenapalah kan aku ada perasaan kat diorang? Aku nak sangat bila tengok diorang, aku jadi HEARTLESS. Weh sape tak seronok kan. Takde sakit hati, takde kecewa bla bla.

Perlu ke aku buang semua ni sekarang? Aku dah 20 tahun wey. Bahaya tak kalau aku cuba untuk tidak fikir pasal benda ni? Semua tak mustahil kalau kita percaya pada takdir Allah :)

Allah tempat mengadu.

Ingat ! Tak semestinya apa yang kita nak tu ialah yang terbaik untuk kita. Allah lebih mengetahui segala-galanya. Mungkin Dia tak bagi harini, mungkin saat yang lebih tepat lagi Dia akan bagi kat aku :) And aku tak pernah menyesal bila aku confess perasaan pada seseorang. Itu semua fitrah dan aku tahu untuk kawal semua benda tu. Jangan terlalu meroyan la kalau kena reject. Allah dah simpan yang terbaik untuk kita.

Chow. Time to study. Dah habes luah perasaan kat sini. Hee.


Comments

Marlia Husin said…
Salam cik farah,ur story ni lebih kurg dgn sy la..hihi he's my besfren, n 1 day dtg pulak suka dihati. dipendam2 then lastly terkeluar jgk. Hmm,tp sy xtau la beliau tu reject ke,apa ke sbb jwpn yg dia bg dia x kisah if sy ada feeling kt dia.isk,buat kita tertanya2 pulak. tp skrg kitorang back to normal,we're still a besfriend n stay in Friend_Zone :D

Popular posts from this blog

Rindu S A H A B A T ;)

My Priority Ever :)

Jaga hati :')