Forget about the past --'


Selamat Pagi dan Assalamualaikum semua ^^


My life becomes stress when PROBLEM comes one by one :'( I know that PROBLEMS comes , it means Allah love us . So , we should be grateful with that right ? And maybe HE miss HIS slave's prayer . Ya Allah , strengthen my heart to face your test that You'd given to me :) 

SMILE SMILE SMILE , Farah keep on smiling k ^^ Allah knows the best for you . You should be grateful because this test not comes while you're facing the FINAL SEMESTER EXAMINATION . Yes . Alhamdulillah again . Alhamdulillah alhamdulillah alhamdulillah .

Setelah banyak kebahagiaan yang menjelma dalam diriku ini , Allah selitkan sedikit kesedihan di kala aku gembira . It means , time kita gembira , kita lupa untuk bersyukur kepadaNya yang telah memberi kebahagian dalam diri kita . Manusia mudah alpa dengan kebahagiaan yang telah Allah berikan kepada kita :'( Seperti dalam surah Al-Asr " Sesungguhnya manusia ini berada di dalam kerugian "

Farah , what is going on Farah ? Be patient okay . Ignore HIM .

Kenal --> You click Add as Friend at my profile --> Approve --> Chatting -- > Terasa --> You Unfriend Me and all --> Mintak Maaf --> Me click Add as Friend at your profile --> Salah faham antara kau dengan orang laen --> You Unfriend me and all --> me BLOCK you !

*easy for me* Senang kan ? Takde lah susah lagi dia nak hidup tanpa aku dan sahabat-sahabatku yang lain . Aku pun dah letih melayan karenah kau ! Bukan aku je , semua lah ! Perangai kau sebijik macam PEREMPUAN . Memang lah :/ Lelaki pun ada hak nak berPERASAAN kan. Tapi personaliti kau dengan hati kau amat BERBEZA weh . K stop ! Kang ada yang dapat teka sape pulak sape yang aku tengah bicarakan . Lagi bertambah masalah je nanti . 

K fine , kepada kau , this is only my OPINION k ;

" Jangan diperbesarkan hal yang kecil . Kerana yang kecil itu boleh dikecilkan lagi sekiranya kita bijak menangani masalah itu . Bukan dengan UNFRIEND semua orang lah kawan . Bagi aku , UNFRIEND tu ialah cara yang TIDAK MATANG . Bila aku dah malas nak cari gaduh dengan kau , aku terus pergi profile kau then click Report/Block *tanpa ragu-ragu* Sebenarnya aku tak sampai hati tapi terpaksa weh . Sebab kau dekat dengan aku tapi kau buat aku dengan sahabat-sahabat aku macam bukan kawan kau . Bukan ko sorang je ade hak nak berPERASAAN begitu , kami pun boleh . So , itulah tindakan aku selepas kau UNFRIEND aku . Aku bukan nak bengang ke ape bila kau UNFRIEND aku ,  tapi kita dekat sangat weh . Boleh kau buat macam tu kat aku dan sahabat-sahabat aku yang laen ? Please la kawan . Be rational . Be matured . Jangan berada di tampuk lama k . Zaman dah moden . Gunalah medan Facebook itu dengan sebaiknya okay . Aku BLOCK kau sebab aku dah malas nak main Add as Friend then Unfriend dah lepas ni . Macam hape je ! Please hargai orang sekeliling dan bukannya buat kitorang macam sampah . Kalau kau nak anggap kitorang ni sampah , kitorang boleh anggap kau anjing sampah . Paham-paham sendiri k . Aku sebagai kawan kau DULU , amat terasa hati dengan tindakan tak bermoral dengan kau tu . " 

Dari suara hati aku " ANAK TERUNA "


Sahabat , abaikan dia dari hidup kita .


Oh My Nano , please stay beside me okay ? We STRONG right ? Let HIM stay like HIS STYLE :P We stay like this okay . Cool and Chill girls ^^ 


Yes , this girls also :) Be patient k . I understand you ^^ We face the same problem right ? Hikhik. Its okay . Small matter je kan ? Haha k baii !

Comments

aLia aLi said…
hahaha , aida ,,, aku dapat meneka siapakah orangnya :) sabar okay :) aku tahu kau masih sayang dia . walupun kau kata tak ,aku prempuan gak . ! hm okay , bgs jugak tindakan kau ! sekurangnya hilang sikit beban kau ::))
Capital FA said…
mane kau thau aku masih sayang dia? please la. bila masa aku sayang dia entah. merepek bin kerepek betul kau ni ! kalau kau tahu, diam diam sudah ya kawan. takpayah publish kat sini. kang PERANG DUNIA KETIGA plak jadinya. Memang tindakan aku tu bagus pun. Biar je dia. Bajet nak mampos !
aLia aLi said…
cewah , pandai mu ckp aku ye , haha , eleh , bukannya org rajen nak baca kmen , org baca post je weh , haha , aku tahu la. mngkin skrang tak sgt , tp masih ade lagi ,

Popular posts from this blog

Rindu S A H A B A T ;)

My Priority Ever :)

Jaga hati :')