Sebab kau lahh AIR =..='


Assalamualaikum .

OBJECTIVE : teringat zaman tiada air di sekolah pada satu hari tu .

bersama rakan sekerja *bajet :  Aini Ruwaida & Fatimah Az-zahraa

aku tak ingat tarikhnya bila , tapi yang aku ingat time tu takde air langsung . depan pun takde . kehabisan sudaa . aku dah laa berpeluh sebab pergi training BADMINTON asenye . busuk satu badan . Timah pun same sebab die training PING PONG . Aini , hmm . die memang tak boleh tak mandi . HAHA

so , kami pun carik la alternatif lain sebab masing-2 tak tahan dengan bau badan sendiri . HAHA . mule-2 kitorang just dapat idea kat sinki DM je . 

last2 tercetus idea , tumpang mandi kat bilik air AKAK2 DM . haha . cam bangeng . time tu dah takde tempat lain nak mandi kott . situ je laa yang kitorang boleh mintak sedekah punn *hakbersama .

then , kitorang memberanikan diri jumpa akak yang baik2 sikit la . AKAK KECIKK tu rejected . Opppss SORRY ye akak . memang kitorang reject terus laa . sebab behaviour awak yang macam . . . . okayy STOP talking about her . kembali ke pangkal jalan *camkenaljeayatni*

kitorang pun cakap la baek2 ngan akak sorang ni . akak ni yang pakai tudung biru *yangcantik&lame* , sebab die seems like baik je . HAHA . okayy la tu .

" Akak , kitorang nak tumpang mandi kat sini boleh tak ? asrama kitorang takde air la ". berani kann ? nak buat camne , melekit sana sini kot . HAHA . then akak kate " Boleh , mandi je laa . sape nak mandi kat bilik air yang ade dlm bilik akak ni , mandi la . ade lagi satu bilik air kat luar "

" Takpe la kak , kitorang 3orang mandi kat bilik air yang kat luar ni je " *mengade* akak tu dengan spontan buat muka pelik . " Ehh akak , jgn buat muka pelik , kitorang pakai kain basah la . HAHA " .okayy . then muka akak tu kembali normal " okay okay "

then , kitorang pun jalan menuju ke bilik nak amik keperluan mandi masing2 . aku lupe plak , kain basah aku hilang baru je aritu . camne nak mandi sekali ? HAHA . seb baek Timah ade lebih . Fuhh , LEGA ! 
tapi , kitorang pikir gak camne nak bawak bakul mandi tu . nanti orang laen pasan plak sebab akak tu dah pesan , JANGAN BAGITAU ORG LAEN . yela , nanti abes la bilik air diorang budak TAAYAH conquer . sian diorang kann .

kitorang plan , bawak satu bakul je . takde la berat sangat kann . HAHA . share share je laaa . SHARING IS CARING . kitorang pun pergi la belakang DM tu . ramai gak yang tanya kitorang ni nak pegi mane . kitorang jawab je la kitorang nak try naseb kat depan . sape tau ade rezeki kann . seb baek dme tak cakap nak ikut . 

then , kitorang mandi la bertiga , bla bla bla . then , siap laaa . KELAM kabut betul dalam tu . haha . wateva . janji dapat hilangkan bau yang menyemarakkan suasana . wakakakaka .

dah abes mandi tu , pelajar2 minum malam plakk *kantoitakpergisurau* <------- dah biase okayy :) terpaksa la tunggu diorang abes minum malam yang lebih dikenali sebagai " SUPPER " . tunggu je la dalam bilik air tu . letih gak . . 

sampai satu saat masing2 dah tak tahan , keluar intai2 sikit . kitorang tengok cam dah lengang je . keluar sikit demi sikit *bajetorangtaknampak* . yela . nak usung baldi tu . adoyai . cam makcik baru balik dari sungai plakk . HAHA .

last2 , selesai juga urusan ni . ALHAMDULILLAH *syukur* . dapat mewangikan diri . HAHA . 

actually , aku saje ingat kenangan yang aku dah buat bersama rakan2 dulu . yela , bukan senang nak dapat kawan cam 47 ni . HEBAT kottt . hehe .

Aini , banyak kann kenangan aku dengan kauu . btw , IMYSM ♥ la sayanggg . banyak KENANGAN kita sama2 kann .  HAHA 

sakit tengkuk aku menulis menatang ni , HEEEEEEEEEEEE :)

Kbyeeeeeeeeeeeeee :)


LOVE YOU LIKE A LOVE SONG

Comments

Popular posts from this blog

Rindu S A H A B A T ;)

My Priority Ever :)

♥ I'm starting admire him ♥ HAFIZ ZAINAL ♥