HIKAYAT PETANG about ABI ---> Rabiatuladawiyah


Assalamualaikum .

OBJECTIVE : nak share story about my dialogue with my mom .

let start okay . petang tadi . tengah tengok cite 7 Gerhana kat Astro Prima . tetibe je mak aku tanye pasal family Abi ----> Rabiatul Ridzuan . aku ni tau la gak pasal family die . pasal adek badek die la . abang2 die .

mak : Adik , Rabiatul tu , adek beradik die berape orang ? abang fes die umo bape dek ?

Farah : Asenye 6 or 7 kot makk  *konfius . umo abg die yang fes , 26 kott . Keje dah asenye .

mak : Ouhh , abeh tu . Kalau mak bapak die duk asing2 , sape duk ngan mak die sape duk ngan bapak die ?

Farah : Ouhh , tak pernah nak tanye plak . Tp , asenye . . Adik2 die sume dok ngan mak die . Rasenye laa .

lepas tu , terus aku mesej Abi . nak tanye sal family die . kalo mak aku tanye lagi , senang aku nak jawab . HEHE . aku mesej la kat Abi . . 


Farah : Abi , tadi mak aku interview kat aku psl adek badek kau . Aku lupe la . Ko bape adek badek ek ? 6 / 7 ek ?

then Abi balas . . 

Abi : Hahaha . pehal mak ko tanye ? 7 la . nak kenen k.cik ko ngan abg aku ke hape ? hahaha .

Farah : Haha , xde la . Mak aku mmg suke tanye . Cer ko senarai nama abg ko , umo n kerja ke blajo . blajo kt ne . Haha .

Abi : Ohh , hehe . jap . aku lupe la umo deme ni . abg aku fes MIRUL . amek islamic banking kat KUIS . skrg keje engineer kt DELL . 
second lak ANWAR . die amek usuluddin kat UM , muda setahun dr yg fes . 
bancik aku lak electical engeneering kat Poli Behrang . 
umo memang sume aku tak tau . len kali la aku tanya dme eh . hahaha . *die pon tak ingat umo abg die . camne aku cakap kat mak aku umo abg die 26 ? haha . terlebih expert lak aku . .

Farah : Bangang la ko , umo pn tak ingat  . Haha . Dahsyat . Adek2 ko ?

Abi : Haha , dme pun lupe umo aku . same je . adek aku bawah aku Haikal . Form4 . die ni special sikit lah . skola kat Bagan Serai  . Pastu Hariz . Form1 . Die kat Tahfiz . Die cakap sebelum ni Ust Nazirul ajar sane . Last adik pompan aku lah . Darjah 2 . hah . ko ? takkan aku je cter . .

tetibe K.cik call , die suh anta barang kat skola . So , susa la aku nak cite sal family aku kat die . then aku balas . . . . 

Farah : Jap weh , aku kne g skola kakak aku jap  nak anto brg , haha . 

then stopeed la . kitorang sambung time maghrib kejap je . aku cite la pasal adek badek aku plak . simple je . kang meleret sampai anak cucu plakk kann . HAHA .

Actually , mak aku baru je kenal Abi ni semalam . tu pun sebab die tumpang kereta nak balek Kuala . mak aku tak kesah . dah OFFER sebelum Abi mintak nak tumpang lagi . Haha .
K.cik memang kenal Abi sebab aku selalu cite pasal kwn2 aku kat die . Die je la tempat aku bercerita sal kawan2 aku . Lagipun die salu usha aku time online . Bile aku bukak profile diorang , die tanye la die ni sape die ni sape . so , die tahu laa .

Abi , Abi , Abi . . . . 

tibe2 je cite pasal ko kan . HAHA . aku teringat plak nak cite pasal kauu . saje saje kann . macam2 rancangan kite before masuk skul kann . HAHA .

NOKTAH .

no story sudaaa :)

Kbyeeeeeeeeeeeeeeeeee .


LOVE YOU LIKE A LOVE SONG

Comments

Popular posts from this blog

Rindu S A H A B A T ;)

My Priority Ever :)

Jaga hati :')