My Kisah Cinta Dongeng ----> Ustaz Rosli bin Zainuddin :)




my Mr.Right ---> Ust Rosli (:
haha . citenye cmni , tahun 2010 , ade satu mase tu , check dorm , Cikgu Ya yang check time uh ,yela umah kuning , pastu aku terlupe nak simpan album aku . dalam album uh aku ade letak gambo FAHRIN n Ust sebelah2  . tau2 je la cikgu taayah cmne an ? abesla heboh satu bilik guru doe . time uh kan aku f4 . Ust ajo aku kot . malu la kot dlm kelas . Sir Din slalu kaco aku kt dlm bilik guru . malu doe . tp , aku cool je . tp , seb baek la ckg laki je tau . tu la . tp , aku cool je la . lame2 dh lali . Sir tu ibarat kawan aku je . sir pon buat aku cm kawan je , aku rileks je la . lps peristiwe tu , aku kan g kessuma . Sir kan pg jugak . die cabar aku msg Ust . lps msg kne tnjk bukti kat die .aku pon buat laa . bodo ! g ikut je buat ape . dushh ! hmm , tp atas dasar nk sahut cbrn die je . haha . aku msg je la Ust . then Ust reply . aku tnjuk je la bukti kat die . lame2 aku msg la sampai die dpt anak . after die dpt anak , aku stat tak msg die dh .haha . 


Fahrin Ahmad (;
ha ! yg  ni plak cite sebelum spm . kan time kitorang salam salam cikgu before spm tu ? time aku jumpe sir din . tetibe ust rosli menjengah masuk b.guru . time tu aku salam ngan aqilah firuz skali . ramai2 la . ade lagi org laen . ngan bihah . pastu bihah g buat isyarat kat aku suh jumpe ust . adoyai . yg sir plak pg ckp cmni , "li , ni ha farah nak jumpe" aku punye le merah muke aku. pastu ust ucap je la . aku dgo je la . die ucap cmni . hmm , ntah la aku pon tak igt die ucap cmne . lupe dh . haha . dah la kenangan manis , aku g lupe plak dah ! dusshhh ! pastu , lps die ucap uh , time uh ramai2 la dgo an . die ckp cmni . ucapan ni khas utk Farah Aida . haha . aku punye syok nak mmpos . dh cam tak ingat dunia pon ade . sir din dengo , die gelak sampai terbaring2 ats kusi guru uh . adoyai .time nk kluar plak , aku usha die . pndg blkg la kan . haha . aku senyum la , tgk2 die senyum balek . perghhhhhh manis kot . lps aku tgk snyuman ust tu , lps uh aku senyum spnjg mase . sampai nk tido pon teringat2 snyuman mnis die uh . adoyai . thanks Ust Rosli . hahaha .

pape pon , lepas peristiwa album tu terjadi , Sir Din suke sgt kaco aku kalo masuk bilik guru . aku tahan je la . kalo aku nak g meja Cikgu Ya pon die akan ckp cmni “yela . die sbnrnye nk g meja org laen , tp saje duk meja Cikgu Ya . sembang ngan Cikgu Ya tp mate ke lain . adushhh ! aku ase nk mengilai je time uh . tp ,saba je la . die kan cikgu aku . even aku anggap die kawan aku pon msti ade hormat gak kan . haha . lantak la . aku anggap je itu sbg GURAUAN even itu meMALUkan diri aku sendiri . hmm , ckg2 kat situ pon dah bese tgk aku kena . Cikgu Ya pon tak terase coz die tahu Sir Din niat nak kena kan aku je . so , aku pon tak kesah .

p/s : Ust Rosli dah kawen pon . so , aku tak kesah la . time aku f3 kawennye . sedih gak la time dpt kad kawen die . aku pon tak igt sape yg pas kat aku time uh . time uh aku kat court BOJA . tetibe ade someone lari2 bagi kad uh kat aku . aku ingat amende , rupenye kad kawen die . dushhhhh ! aku ase nak penumbuk je die . haha . tp , thanks la bg kat aku . kad tu maseh ade di tangan aku lagi . act , kad uh utk satu batch tp , aku yg pgg coz satu batch tau aku admire Ust since end of form2 . haha . tp , Ust tak tau kot . hua3 . biar la . 

dulu aku penah azam camni , lepas abes SPM , aku nak bgtau die yang aku admire kat die since aku form2 . hahah . bodo kan . tp , aku saje je nak die tahu . lgpun time uh aku dh takde kt skola . tp , lepas amek result la . tp , aku rase belum tiba masenye lagi kot . hua3 . dusshhhhh ! coz aku nak amek STAM . kalo aku bgtau sekarang , malu la aku nnt kat skola . jumpe die tiap2 ari . huh ! so , nnt2 je la . lgpun aku taknak la nnt gggu die plak . dh ade anak dh pon . hushhhh ! merepek la kau ni Farah . ad eke minat laki org ? adoyai . no taste langsung ! haha . btw , aku admire die sebelum die kne gossip ngan isteri die la . haha . so , tak salah kan ? kahkahkahkah .


btw , end of this entry okayy . tetibe aku teringat nak buat post pasal Ust Rosli .

Peace No War ;)

Comments

Popular posts from this blog

Rindu S A H A B A T ;)

My Priority Ever :)

Owhsemm Day ✿