Bila Terasa Rindu (:



entry ni aku buat sebab aku RINDU sangat ngan dak kelas aku , SYAFIE ! banyak kenangan kitorg bersame . perangai kat kelas nye . dah hapai behaviour masing-2 . yela , mane taknye . 2 tahun dok sekelas . akhir tahun lepas plak dok sebilik . lagi laa  MasyaAllah , rindunye kat koranggggg ! 



btw , aku nak cite la kat korangg psl organisasi kelas ni .

GURU KELAS : EN ISMAIL B SHAARI
KETUA KELAS : RABIATUL ADAWIYAH
P.KETUA KELAS : NUR SAWIYAH
SETIAUSAHA : MAIZATUL NATASYA
BENDAHARI : ALYA SYAZWINA
KETUA KECERIAAN : FARAH AIDA
P.KETUA KECERIAAN : SITI HAJAR
KETUA KEBERSIHAN : NORATIKAH
P.KETUA KEBERSIHAN : DHAUAH

hmm , yang ni plak . di sebalik tabir je la .

AJK :)

BM : NURSYAFIQAH
BI : NUR FARAHIN
BAT : NURUL SYAHIRAH
SC : NUR HDAYAH
MATH : NURUL AMALIENA
SEJ : AMIRAH
EKON : AFIFAH
SAS : NURFATINI IZZATI
PSI : NURUSSYAHIRAH AUNI
PQS : FATIMAH AZ-ZAHRAA
ICT : NUR NABIHAH
TASAWUR : TAKDE
KAD MERAH : MURSYIDATUN ADILAH

hmm , ni plak senarai cikgu-2 yang penat lelah melayan karenah kitorg kt dlm kelas 

AKADEMIK ;)

BM : EN ZAKARIYA , CIK DAMIA
BI : TEACHER Y.M RAJA AZAH , PN SALWANI
BAT : PN ROTIPAH , PN ROZAIDAH , EN SUAID , EN JAWAHIR
SC : PN NOORNIZAH , EN REZAUDIN
MATH : PN NORAINI , PN ROHANI , PN AIN
SEJ : EN SHUHAIMI , CIKGU SALASIAH
EKON : EN RIDZUAN , PN ROSMINI
SAS : EN ZAKARIYA again (:
PSI : PN ROZAIDAH
PQS : PN NORAFIFAH , PN AMANAH
ICT : EN ISMAIL
TASAWUR : EN KARIM :))

THANAWI & STAM ;)

MUTOLAAH : EN AMIN tinggi , PN ROTIPAH
NAHUSOROF : EN WAN NAJIB , PN ROTIPAH
FEQAH : EN ROSLI *Mr.Right
TAUHID : EN KARIM
HADITH : PN AMANAH
BALAGHAH : EN ASRUN , PN FARHAH , CIK HASYIMAH
TAFSIR : EN WAN NAJIB , EN ZULKIFLI
ADABNUSUS : CIK HASYIMAH

hmm , bagi aku . waktu SEJARAH paling aku suke . sebab boleh gaduh-2 ngan ckg shuhaimi . haha . aku tak tau la mane aku dpt keberanian tu utk melawan sgle ape yg die ckp . sampai die pernah nk conteng muke aku dgn pen marker . tp ,nseb baek la aku sempat pertahankan diri aku . so , ckg just bole conteng tgn aku je la . haha . hmm , ade satu time tu . kelas tgh snyap buat kertas soklan Trial negeri mane ntah . ade satu kejadian berlaku . nak tahu cerita ? let's check it out !

Naqib : Oii mak hang !

Cikgu :Mak hang mak hang , mak aku . mak hang tu mak sapa ? mak Farahin ?

haha . dr senyap sunyi kelas uh jd riuh terus . yela . xtahan nak gelak asenye . tak pasal-2 wiwi plak yang kena . adoyai . ade lagi satu cerita ni . time ni asenye bulan Ramadhan . kitorang ade tusyen ptg . time tu aku ase sakit kepala siot . aku letak kepala atas meja . naseb baek la time tu ckg just nak bg kertas rujukan utk SPM nnt . so , cam xnmpk sgt la aku tido . haha . aku ingatkan lena sangat la aku tido . tp , aku dgo ckg bebel-2 kat diorang . sbb xamek kertas btol-2 . yela . kertas tu byk sgt ! penin pale kitorg , time tu aku ase nk mrh je ckg . haha . bodo btol ! ade ke nk mrh ckg ? haha . sorry ye ckg sbb ade niat nk mrh ckg ~ pape pon SAYA SAYANG CIKGU sangat3 .

hmm , ni lagi satu waktu yang aku tak pernah skip drpd aktiviti biase iaitu TIDO ! waktu SYARIAH la . mmg aku tak boleh tahan lgsg . sbb time SYARIAH ni selalu waktu tengah hari , korg phm-2 je la kalo wktu tgh hari kann . mate kuyu nak mmpos ! tp , alhamdulillah . aku maseh boleh dapat A utk SYARIAH setiap kali pkse . ustzh pon actually dah tak larat nk kejut aku kot . haha .

hmm , rindu sungguh la nak dok kelas SYAFIE . rindu nak buat bising time prep . rindu nak kaco wiwi time prep malam . haha . sian wiwi . selalu kena kaco ngan aku . rindu siott la !!!!!!!! btw , itu semua tinggal kenangan je kann . mane boleh nak ulang balek . hmm , sedihnye la haii . 

ha ! lagi satu ! kitorang ni boleh la nak dikategorikan menang makan KANTIN setiap hari . haha . gile la . siap countdown lagi kalo time tu ckg xmasuk . haha . rehat kitorg kol 1025pagi . kalo 1010 tu dah siap-2 amek duet dr beg duet masing-2 . especially skali mokdek la . selalu hasut aku makan kantin . mai pon same . suke abeskan duet aku . haha . sonok gile kalo dpt makan kantin . hua3 . maklum le dpt gelaran kaye la katekan . haha . 

btw , lupe nak story pasal kitorg mng pertandingan kelas tercntik&terbersih .alhamdulillah , berkat hasil kerjasama sume ahli kelas , kitorg dpt la jd juare pertandingan tu . Cikgu Mail punye seronok la . dok puji memanjang . time die bg ucapan die ade ckp cmni 'dme ni xpyh kne mrh pon bole mng' haha . bangge gile la . yela . aku la yg berusaha keras mencantikkan kelas dgn hajar . cam nak mmpos rasenye . hari kantin lagi . haha . 

pape pon aku ENJOY dok kelas ni . even , org xpndg sangat pn . aku ttp bangge jd ahli KELAS SYAFIE !! yeahhh ! harap-2 ade beberapa org pelajar dr kelas ni yg dpt jd BEST STUDENT utk SPM2011 ~ Amiinn . aku nak jadi antre BEST STUDENT ~ sbb ckg mail hrp kt aku . so , hrp-2 aku xkcewakan die . lgpun , Sir Din pon hrp dr kelas kitorang . so , wish us LUCK k ! thanks for the memories okayy ~

SEMOGA PERSAHABATAN YANG DIBINA KEKAL HINGGA AKHIR HAYAT . Amiiiiinnnn ! 

lastly , AKU SAYANG GILER KAT KORANGGGG !! sumpah :)

never forget our memories together okayy (:

Comments

Popular posts from this blog

Rindu S A H A B A T ;)

My Priority Ever :)

Jaga hati :')