Hati Faraa yang semakin LEMAH ): Farah Aida sekarang bukan lagi Farah Aida yang dulu .


Assalamualaikum ladies and gentleman .
Story about my feelings !


Farah tahu hati Farah tak kuat tanpa mereka . Serius Farah kat sini rase ALONE sangat sangat :( Ade sesiapa nak bantu ? Hahahah takde sape boleh bantu kecuali Allah yang menguatkan hati aku untuk tetap di sini . 

Betul , kat sini Farah rasa lemah sangat sangat tanpa mereka yang selalu menceriakan hari hari Farah sebelum ni . Farah tak larat nak simpan perasaan ni sebab Farah bukan jenis yang suka pendam perasaan . Farah suka lepas je semuanya . 

Empat Tujuh , kau yang terbaik wokk ! Tiada pengganti . Kat sini , naseb baik ade banyak yang iras-iras cam korang . So , aku boleh bayang yang korang ade kat sisi aku . Tapi sebenarnya tak sama jugak . Perangai diorang lain . Korang pernah rase tak yang korang seperti tidak dihargai oleh orang sekeliling ? Bukan aku nak kata aku ni tak dihargai oleh orang sekeliling tapi aku susah nak sesuaikan diri aku dengan diorang .

Actually behaviour aku yang menyusahkan untuk aku berkomunikasi dengan orang lain . Maybe orang sekeliling aku bukan jenis macam aku and like my Empat Tujuh kat Taayah dulu . Kat sini semua produk baik punya . Bukan cam aku . Bukan aku nak kata aku ni jahat . Tak jugak . Hehe actually Farah jenis NAKAL sikit .

Kat sekolah dulu , Farah jenis yang gila-gila sikit tapi susah nak cari orang yang macam tu kat sini sebab ni sume baka baik punye . So , susah la kan . Except yang dah paham aku kat sekolah ---> Syafiqah . Die kan sekepala dengan aku dulu . Nakal pun same same . Untungla ade sorang . Kat sini , aku rasa macam aku ni bukan budak U je . Seriously , my life now is totally bored without them ! 

Kadang-kadang aku pernah terpikir yang nak balik ke zaman sekolah . Ambik STAM sebab kat sekolah actually lagi bebas dari sekarang . Hidup bebas gila . Macam hidup kat rumah je . Kat sini , errr ==' ALONE gilaaaaaa . Mane tak alone nye , masuk shower , kosong . Bilik , roomate selalu kuar pg bilik kawan die . Lagi la rase alone kan .

Dalam kelas pun aku rase ALONE . Pergi kelas sorang sorang . Hakhak cam tak biase je kat sekolah dulu . Kat sini semua jenis awal dowhh . Aku ? Cam biase lah . Hehe ~ Seriusly , aku always be the last one who come to the class . So sad man ! Bila dah datang lambat , confirm lah duduk kat belakang kan . Takkan datang lambat , dapat duk depan kot . Hua3 . Respond ? Lagi la tak usoh dikate . Aku taknak jadi yang pendiam . Aku nak aku yang dulu . Aku tak suke ubah diri aku yang sekarang . Aku adalah aku ! Fullstop !

Ohh my classmate , please cheer the class . Don't let the class become quiet . I don't like it . Bila aku make an action , maybe bagi korang aku ni gedik or whatever but itu adalah aku . Aku bukan gedik , aku just nak having fun in the class . Kalau tak fun , ngantuk wehh . Susah nak catch up the subject mehh . Aku jenis study macam tu . Having fun more than struggle . That's my way . But I know , semua manusia tak sama kan .  Aku jadi macam lembab sikit sekarang padahal dulu tak macam tu pun . Aku yang always make the class become cheer . Please guys , don't let me feel like that way . Aku benci situasi ni sebenarnya ! Totally HATE this situation . 


Sebenarnya aku masih tercari-cari manusia yang boleh digelar kawan di sini . Aku rase macam masing-masing buat kerja sendiri je kat sini . PENDAPAT  aku la . Jangan blame aku plak . Heheh (:

Entah la , aku rase cam tak boleh bernafas kat sini . Sentiasa sesak je hidung . Haha . Nak makan susah , nak itu susah nak ni susah . Ape yang senang ? Huh -,- 

One more thing , kat sini aku macam semakin LEMAH dan bukan semakin kuat . I don't know why . Ask my heart . Huh aku pun tak paham dengan hati aku sendiri apatah lagi korang kan . Err -,- Sesak weh hidup gini . Serius mehh . Uwaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa nak balekkkkkkkkkkk !

Yes , maybe I should not talk this way but this is how I'm feel right now . Aku rase setiap kali kelas , aku nak keluar lepas sign tu . Aku nak luah kat sape lagi ni weh ? Iyaaa Allah ada . But , aku still nak SOMEONE yang aku boleh tell everything what I'm feel right ? Someone , I need your shoulders :'(

Till then , K baii , Peaceyawwwwwwwwww !


Sincerely , Farah Aida yang semakin LEMAH :( *fakesmile* Can you see my fakesmile ? Ohh thanks (: Loveyouuuuuuuuuuu .

Comments

cendol said…
lorh Farah..ape kene dgn kau? ade org kate ko gedik ke buad bising?
riuh itu farah , farah itu riuh !
i know u can go through this,please bernafas utk terus hidup !! ingt harapn family ko, alorhh aq tau la lame2 ko msti okay jugak,org lain pn akn dpt terime ko just the way u are !
hoh aq nk ckp pnjng2 pn x layak, aq belummm lagi merasee..nanti ko dah okay buleh ko motivate aq pulak kalaulahh aq pn terkena penyakit alone jugok ..hihi :) take care dear !
Miss Faraa said…
Bukan diorang kate gedik but diorang pandang slack semacam . Dalam hati aku , kenapa ? Akhawat tak boleh bersuare ke time kuliah ? Akhawat kne jage suare semua tu ? Tapi , kne pikir jugak kan . Takkan selamanya kite akan diam je dalam kelas . Tak ke macam katak bawah tempurung ? Err -,- please act like a student la . Not someone yang err , kau paham kan . Aku tahu kau paham sbb kau paham aku (: InsyaAllah lama-lama aku okay jugak nnt . Sebab senior sini dlu pun camni gak . But , diorang okay je sekarang . Boleh je follow the flow . So , actually aku pun boleh but it takes time . Thanks kawan sbb kau care pasal aku . Aku tahu , EMPAT TUJUH memang macam ni . Nampak je tak rapat tapi bile ade masalah , gini la . Even kat sekolah kite takde la rapat sangat . Tapi time f4 kite sebilik kan . Itu yang aku nampak pasal Empat Tujuh ni . Ukhuwah remains forever muahmuah :* Kau pun take care ye kat Mesir nnt . Belajar elok-elok . Tempat orang tu kne jage diri sikit . Banyak orang yang memandang . Orang Asia kan comel-comel belaka . Kau doakan aku , aku doakan kau . Same-same till jannah insyaAllah !

Popular posts from this blog

Rindu S A H A B A T ;)

My Priority Ever :)

Owhsemm Day ✿