Ilham datang dari Allah .

In the name of ALLAH , the Most Gracious and the Most Merciful .
hye readers , Assalamualaikum .


Rasenye lame jugak aku tak update blog ni kan . Ade la dalam 3 hari kot . Actually , aku takde benda nak story selama 3 hari tu . Duduk rumah je . Biase lah kalau dah jadi penganggur ni kan . Duduk rumah je la . Tapi , hari ni tibe-tibe dapat ilham nak update ape . 

Time online tadi tibe-tibe ternampak post dari page ILoveAllah.com about couple kot . Maybe laa . Rasenye la . Aku takde nak cakap pape pasal couple ni sebab aku takut perkara tu akan berbalik kepada diri aku sendiri setelah aku menjejakkan kaki ke alam kampus . 

Okay . This only my opinion . Bile kite dah menjejakkan kaki ke alam kampus , kita kena pandai menjaga diri masing-masing sebab kat sane takde orang dah nak nasihat-nasihat kita kalau kita ade buat silap . Bukan macam time sekolah . Ramai yang nak nasihat kita . Cikgu , warden , kawan , junior . Semua la . Semua berebut-rebut nak nasihat antara satu sama lain sbb semua masing di bawah bumbung yang sama tanpa orang yang berlainan jantina . Means , kawan la . Cikgu semestinya ada lelaki kan . Abang DM , pekerja-2 , tukang kebun and yang sama waktu dengannya . 

Oppppsssssss dah lari tajuk la  plak . HAHA . Lantak la . Aku suke tulis apa yang aku rasa time tu . Aku taknak nanti aku lupe nak tulis apa . HAHA .

Hmm okay . Sekarang ni ramai yang bercouple sane sini kan . Berkepit sane sini . Berpeluk sane sini tanpa segan silu . Kan kita sudah sedia maklum . COUPLE IS HARAM kan . Cuba korang pikir kalau korang SINGLE . Korang akan rasa lagi BEST kalau SINGLE . Nak tahu sebab apa ?

1. Sebab tak rugi duit untuk topup . ✔ 
2. Sebab malam-2 tak payah text & call sampai tertido . Boleh tido terus . ✔ 
3. Sebab tak kena berleter itu ini itu ini (bla bla bla) . ✔ 
4. Sebab tak ada orang ganggu tengah tido dgn bunyi handphone . ✔
5. Sebab takde org nak cemburu . ✔ 
6. Sebab duit sentiasa ada . ✔

Maybe ada antara kita yang kat luar sana tu yang berfikiran macam ni . Kalau aku takde pakwe , maknanya aku ni tak laku lah kan ? Haihh . Kena carik jugak . Haaaaaaaaaaa ! Mesti ada yang berfikiran macam tu kan ? Tapi , korang nak tahu tak sebenarnya . Bagi sesiapa yang takde pakwe tu bukan bermaksud anda tak laku . Tapi sebenarnya , anda ialah wanita yang yakin kepada Takdir Allah yang telah menetapkan jodoh buat kita . Betul tak ? Percayalah kepada qada'dan qadar .

Allah mengHALALkan perkahwinan , dan mengHARAMkan kita mendekati zina . Tapi , masih banyak yang melakukan kegiatan haram dibanding yang halal . Kenapa memilih yang HARAM ? Yang HALAL kan ada ? Korang dah mumaiyiz kan ? Korang dah pandai membezakan yang mana baik dan yang mana buruk  . Korang pilihlah jalan hidup korang sendiri sebab korang yang akan DESIGN kehidupan korang . Bukan orang lain . So , pedulikan ape yang orang nak kata .

Kadang-kadang kita tak pernah rasa bersalah dengan percintaan sebelum pernikahan . Malah kita rasa lebih bahagia , rasa tenang , rasa gembira dengan percintaan itu . Semua nasihat orang , tak pernah kita pedulikan . Am I right ? Sebab time tu kita rase kite dah buat keputusan yang betul . So , orang laen takpayah nak masuk campur hal kita . Kau sapa nak nasihat-2 aku ? HAHA . Ade tak yang macam ni ? Mesti ade kan . HUHU . Sorry kepada yang terasa . 

JANGAN MALU BILA ORANG TANYA KENAPA KAU TAKDE PAKWE .

Sebab tak payah la nak bangga sangat kalau ade pakwe . Dia bukan boleh bring korang masuk syurga pun . Ade ke ade ke ade ke ? Takde kan . Tak payah la nak menipu aku . Sebab penentu untuk kita masuk syurga ialah SEGALA AMALAN KITA TERHADAP ALLAH S.W.T . 

So , sekarang ni korang pandai-pandai la design jalan hidup korang sendiri . Orang lain just boleh tolong sikit-sikit je . Ade paham ? 

Untuk korang-korang yang sedang menanti cinta sejati kerana Allah . Semoga Allah memberi yang terbaik dalam Pandangan & PilihanNya sekaligus mengabulkan doaku , doamu , dan doa kita semua . Aamiin ♥

Kbyeeee semua . ILOVEYOU (:


Comments

assalamualaikum,, suke dgn tajuk nih,, mang trend zman skrg, x ad pakwe or makwe, x laku.. lagi best ap kalo x ad pakwe or makwe, tayah susah nak jge hati org, sgale bgailah,,, lgi pun, kalo kte couple, blum tntu lgi org tu jodoh kte.. wat penat j beli adiah mcm2, hbis duet sgale bgai, last2,, org tu milik org lain..
Miss Faraa said…
Waalaikumussalam . Thanks berry sbb leave your comment here :) Betul tu . Kite as Allah's slave harus percaya kepada jodoh dan pertemuan tu Allah dah tentukan . Tak perlu menyibukkan diri dengan hal-hal camni . Dunia semata !

Popular posts from this blog

Rindu S A H A B A T ;)

My Priority Ever :)

Jaga hati :')